Dünya Fizikçileri Amasya’da Buluştu

Dünya Fizikçileri Amasya’da Buluştu

Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen fizikçiler Amasya’da düzenlenen “Uluslararası Moleküler Elektronik Yapı- MES 2014” çalıştayında bir araya geldi.Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen ve 5...

Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen fizikçiler Amasya’da düzenlenen “Uluslararası Moleküler Elektronik Yapı- MES 2014” çalıştayında bir araya geldi.

Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen ve 5 gün sürecek olan çalıştaya Amerika, Kanada, İngiltere, Almanya, Fransa, Cezayir gibi ülkelerden 60’ı yabancı, toplam 100’e yakın bilim adamı katıldı.

Çalıştayın resmi açılış konuşmasını gerçekleştiren Fransa Pascal Enstitüsü’nden Philip Hoggan, çalıştaya katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra katılımcılara çalıştayın toplanma gerekçelerini anlattı.

Amasya Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Telhat Özdoğan ise, ''Uluslararası Moleküler Elektronik Yapı Çalıştayı ile bu alanda çalışan bilim insanlarına güncel konuları tartışma imkanı sağlandı. Aynı zamanda çalıştay ile yerli ve yabancı araştırmacılara ileriye dönük ortak çalışma ve araştırma yapma fırsatı da doğacaktır.” dedi.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay da, “Düzenlenen çalıştay ile alanında birçok uzaman akademisyeni üniversitemiz kendi çatısı altında bir araya getirdi. Çalıştayın süreceği 5 gün boyunca, açık elektron korelasyon son gelişmeleri, ekstrapolasyon yöntemleri ve moleküller ve katılar için kuantum fiziği yeni yöntemler üzerinde moleküler entegrasyon başlıklarında sunumlarını gerçekleştirecekler." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.