"Dünya Down Sendromu Günü"

"Dünya Down Sendromu Günü"

Beyşehir ve Ilgın ilçesinde Dünya Down Sendromu Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Beyşehir ve Ilgın ilçesinde Dünya Down Sendromu Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Beyşehir'de, bulunan down sendromlu öğrenciler, kent merkezinde faaliyet gösteren bazı alışveriş merkezi ve marketlerde farkındalık oluşturmak için çalıştı.

Burada, "1 farkla aranızdayız" yazılı tişörtleri giyen down sendromlu öğrenciler, AVM ve marketlerinde kasiyerler le birlikte çalıştı, müşterilerin satın aldığı malzemeleri poşetleyerek sahiplerine teslim etti.

Beyşehir Kamil Akkanat Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Müdürü Mehmet Aytekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünya gününde gerçekleştirilen etkinliklerin, bu genetik farklılığın tanınmasına yardımcı olduğunu belirterek, "Halkı bilinçlendirme, algıda farkındalık oluşturabilmek amaçlı olarak ilçemiz merkezindeki alışveriş merkezi ve marketlerimizde bugün down sendromlu öğrencilerimizi çalıştırıyoruz. Bugün, onlar çalışarak hem aramızda olduğunun, hem de engellerinin olmadığını kanıtlamak için buradalar. Onları çok seviyoruz." diye konuştu.

Şehit Bayram Harun Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi özel eğitim sınıfındaki down sendromlu öğrenciler, ilçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılınç'ı makamında ziyaret etti. 

Kılınç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bizler, toplum olarak down sendromlu vatandaşlarımıza sahip çıkmalıyız. Müdürlük olarak ilçemizde lise seviyesinde bir özel eğitim sınıfımız dahi yoktu. Onların da anayasal hakları olan eğitim haklarından yararlanabilmeleri için Şehit Bayram Harun Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bünyesinde bir sınıf açtık. İşte bugün ziyaretimize gelen bu öğrenciler, o sınıfın öğrencileridir. Engelli olmanın eksiklik olmadığını aksine farklılık olduğunu hatırlatmış oldular. Kendilerine bu güzel ziyaretten dolayı teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.