‘dünya Barışı’ İçin Başkent'te 'Dev Çan' Çaldılar

‘dünya Barışı’ İçin Başkent'te 'Dev Çan' Çaldılar

Dünya Barış Günü, Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Temsilciliği ve Türk-Japon Vakfı'nın Ankara'da düzenledikleri barış çanı töreniyle kutlandı.    Öğrenciler, sivil toplum örgütleri, diplomatik misyon temsilcilerinin...

Dünya Barış Günü, Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Temsilciliği ve Türk-Japon Vakfı'nın Ankara'da düzenledikleri barış çanı töreniyle kutlandı.

    Öğrenciler, sivil toplum örgütleri, diplomatik misyon temsilcilerinin katıldığı törende Türk-Japon Vakfı Başkanı Prof. Dr. C.Tayyar Sadıklar, BM Türkiye Mukim Koordinatör Vekili Zahidul Huque, ve Japonya Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Takahiko Katsumata birer konuşma yaptı.

    Açılış konuşmasını yapan Türk-Japon Vakfı Başkanı Cafer Tayyar Sadıklar, terörizme karşı birlik olma çağrısında bulundu. Sadıklar, "Son zamanlarda yaşanan Irak ve Suriye olayından sonra zannederim dünya devletleri uyandılar ve şimdi terörizme karşı birlik olmaya ve çağrı yapmaya başladılar. Bizde burada sizinle birlikte terörizme karşı birlik olalım diye çağrımızı yapalım ve terörizmin bir ana evvel son bulması ve dünya barışının sağlanması için birlikte dua edelim." ifadelerini kullandı.

    Tören, katılımcıların sıra ile dev barış çanını çalmaları ile sona erdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.