Dün Türkiye yer yerinden oynadı, vatandaş..

Dün Türkiye yer yerinden oynadı, vatandaş..

Türkiye son yılların her anlamda en "karanlık" günlerini yaşadı. Tüm ülkenin elektriği gitti, Adliye basılıp Savcı şehit edildi, Balyoz davası sıfırlandı. Peki vatandaş ne mi yaptı? Açtı akşam televizyonunu Survivor izledi.

Türkiye, 31 Mart Salı günü art arda olaylara sahne olurken, ülke tarihinin en yoğun gündemlerinden birini de geride bırakmış oldu. Ancak dünkü reyting sonuçlarına bakınca vatandaşın yaşanan bu olağanüstü gelişmelerle pek de ilgili olmadığı görüldü. Gelin önce dün neler yaşanmıştı ona bakalım.

79 İLDE ELEKTRİKLER KESİLDİ

Dünkü olaylar silsilesinin ilki, Türkiye'nin bir anda karanlığa gömülmesiydi. Daha önce benzeri görülmemiş elektrik kesintisi sonucunda metrolar durdu, ulaşım ve iletişim aksadı, insanlar asansörlerde mahsur kaldı ve daha birçok olumsuz şey yaşandı. Tüm bunlara rağmen hiçbir yetkili ağızdan elektrik kesintisinin hangi sebepten kaynaklandığını tam olarak öğrenemedik.

İSTANBUL ADALET SARAYI'NDA SAVCI REHİN ALINDI VE ŞEHİT EDİLDİ

Günün ikinci şok haberi Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı'ndan geldi. Savcı Mehmet Selim Kiraz teröristler tarafından rehin alınmış ve başına silah dayanmıştı.Rehin durumu saatlerce devam etti. Sonra silah sesleri duyuldu ve polis operasyon başlattı. Teröristler tarafından başından ve vücudundan vurulan Savcı Mehmet Selim Kiraz kurtarılamadı, şehit oldu.

BALYOZ SANIKLARI TAHLİYE EDİLDİ

Tüm bu gelişmeler yaşanırken mahkemeden flaş bir karar daha açıklanıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vaktiyle "CD'leri dinleyince şoka giriyorum" dediği Balyoz Davası'ndaki tüm sanıklar hakkında beraat kararı verildi. Yani Balyoz Davası ile ilgili tek bir tutuklu bile kalmadı.

Peki Türk halkı ne yaptı dersiniz?

VATANDAŞ TAKMADI SURVİVOR İZLEDİ

Dün gecenin reyting sonuçlarına göre gecenin en çok iznenen programı TV8'de yayınlanan Acun Ilıcalı'nın yapımcısı olduğu Survivor All Star'dı.

Yani vatandaş, hiçbir şey yaşanmamış gibi her zaman ne yapıyorsa onu yaptı, açtı televizyonunu ve boşverdi.

Oysa yaşananlar nedeniyle Twitter'da adeta kızılca kıyamet koptu ama vatandaşın gündemi oldukça farklıydı

Peki bu kadar önemli gelişmeler bile vatandaşın dikkatini çekmiyorsa, bu durumu ne açıklayabilir?

Sosyologlara yine büyük iş düştü.

Haa bu arada bu haber, 7 Haziran milletvekili genel seçimleri öncesi muhalefet için önemli bir veri...

İŞTE DÜNÜN REYTİNG SONUÇLARI:

detay-065.jpg

aktifhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum