Dumesf'ten Erken Yaşta Sporun Önemi Semineri Yapıldı

Dumesf'ten Erken Yaşta Sporun Önemi Semineri Yapıldı

Dostum Spor Projesi kapsamında Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu'yla (DUMESF) birlikte "Çocukların erken yaşlarda spora teşvik edilerek kötü alışkanlıklardan uzak tutulması." konulu seminer düzenledi.Acarkent’te yer...

Dostum Spor Projesi kapsamında Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu'yla (DUMESF) birlikte "Çocukların erken yaşlarda spora teşvik edilerek kötü alışkanlıklardan uzak tutulması." konulu seminer düzenledi.

Acarkent’te yer alan Coliseum Sportif Yaşam Kulübü Dostum Spor projesiyle uyuşturcu ve dopingle mücadeleye destek veriyor. Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, Yaşam Atölyesi Kurucusu Yazar Aret Vartanyan ile Coliseum Spor Okulları Yöneticisi ve Hapkido Mücadele Sanatları Federasyonu As Başkanı Ahmet Kerim Kulçak tarafından verilen seminere katılımcıların ilgisi büyük oldu.

Yaklaşık bir saat süren seminerde Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, sağlıklı, kötü alışkanlıklardan uzak nesiller için çocukların aileleri tarafından erken yaşlarda spora yönlendirilmelerinin önemini vurguladı. Ilıcak, "Federasyonumuz dünya çapındaki istikrarlı sporcuları, spor topluluklarını ve aileleri bir araya getirerek uyuşturucuyla savaşta tek çarenin spor olduğunu dünyaya duyurur. Amacımız 'temiz spor, temiz nesil' olgusunu bütün branşlara ve toplumun her kesimine yerleştirmek." diye konuştu.

Yazar Aret Vartanyan ise yaptığı açıklamada, "Uyuşturucuya karşı en büyük silah ailedeki sevgi ve güven ortamı yani uyuşturucunun pan zehiri sevgi, uyuşturucu tehditi görünenden çok daha fazla, bu yüzden çocuklarla açık şeffaf ve anlayışlı bir üslupla bu konuları konuşmak, bilinçlendirmek gerekiyor." şeklinde görüşlerini belirtti.

Coliseum Spor Okulları Yöneticisi Ahmet Kerim Kulçak, Dostum Spor projesi kapsamında çocukların yeteneklerini keşfetmede ailelere önemli bir rol düştüğünü sonrasında çocukları cesaretlendirerek spora yönlendirmenin gelecekleri için yapabilecekleri en büyük iyiliklerden biri olduğunu belirterek, "Spora verdiğimiz her türlü destekle geleceğin sporcularının yanında olmayı sürdüreceğiz." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.