Düğün evi  yas evi oldu!

Düğün evi yas evi oldu!

Düğünlerde silah atma geleneği bir can daha aldı. Yapılan onca uyarıya ve tavsiyeye rağmen silah etme geleneği bir türlü sona ermedi. Çumra’da 1 kişi tutukluk yapan silahın ateş alması sonucu hayatını kaybetti

Konya’nın Çumra ilçesinde düzenlenen bir düğün töreninde tutukluk yapan silahın kazara ateş alması sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Yapılan onca uyarıya ve kesilen cezalara rağmen devam ettirilen düğünlerde silah atma geleneği 1 kişinin daha canına mal oldu. Özellikle Konya’nın Çumra ve Kadınhanı ilçesinde bir türlü sonlandırılmayan bu gelenek yüzünden bugüne kadar onlarca insan düğünlerde hayatını kaybetti. Silah atma geleneği yüzünden düğün evleri matem evlerine dönüyor.

TUTUKLUK YAPAN SİLAH CAN ALDI
En son önceki gün Konya’nın Çumra Çumra İlçesine bağlı Taşağıl Mahallesinde benzer bir olay meydana meydana geldi.  İddiaya göre bir düğün yerinde ateşlenen silah tutukluk yaptı. Sorun giderilmeye çalışıldığı sırada silah kazara ateş aldı. 
Başından vurulan 3 çocuk babası Osman Akman (36) kaldırıldığı Çumra Devlet Hastanesi’nde hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından düğün evindeki kutlamalar iptal edildi. Yas evine dönen düğün yerinde

SİLAH ATMAK YASAKTIR PANKARTI ASILMIŞ

Olayda Kolundan yara alan Orhan Öztürk Çumra Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.  Jandarma ekiplerinin A.A. isimli şüpheliyi gözaltına aldığı öğrenilirken, mahallede bir evin duvarında asılı “Düğün alanları matem yeri olmasın! Düğünümüzde silah atmak yasaktır” pankartı dikkat çekti. Taşağıl Mahallesi’nde duvara asılı olan silah atmak yasaktır pankartı bile düğün magandalarını durduramadı. Geçmişte defalarca yapılan uyarılar ve kaybedilen hayatlardan hala ders çıkarılmadığı son olayla bir kez daha ortaya çıktı.

Elim olayda hayatını kaybeden 3 çocuk babası Osman Akman Taşağıl Mahallesi’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

575_tr.jpg69399216_1498183933658205_6923054279729086464_n.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.