Düğün evi cenaze evi olmasın!

Düğün evi cenaze evi olmasın!

Şehirde her hafta sonu yüzlerce düğün ve sünnet merasimi gerçekleşiyor. Konya'da birçok düğün ve sünnet merasiminde hala silah sıkılıyor.

Şehir merkezindeki sokak düğünlerinde bile dakikalarca silahla havaya kurşun atılıyor. Silah sesleri düğündekileri rahatsız ettiği gibi komşuları da rahatsız ediyor. Silah sesleri nedeniyle birçok kişi de tedirginlik yaşıyor. Düğünde silah sıkmak birçok kişi için eğlence olarak görülüyor. Düğünden önce fişekler stoklanıyor. Düğünde silah sıkmak için birçok kişi kutu kutu fişek alıyor. Düğün sezonunda fişek satışları da arttı. Fişek stoğu yapanlar düğün zamanı da uzun süre silah sıkıyor. Köylerde silah sıkma geleneği daha fazla görülüyor. Şehir merkezinde gerçekleştirilen bazı düğünlerde de silah sıkılıyor. Kimi kuru sıkı tabanca kullanıyor kimi de gerçek silah kullanıyor. Her yıl bir çok kişi maganda kurşunu nedeniyle hayatını kaybediyor ve yaralanıyor. Silahları eğlence ve kutlama aracı olarak gören magandalar etrafa adeta dehşet saçıyor. Silah kullanımı nedeniyle 155 polis hattına da çok sayıda şikayet gidiyor. Emniyet, düğünlerde silah sıkma olaylarına karşı bazı tedbirler alıyor.

Düğün evleri denetleniyor, aileler uyarılıyor. Emniyet yine şehrin farklı noktalarına uyarı afişleri asıyor. Ancak uyarılara ve can kayıplarına rağmen hala düğünde silah sıkılıyor. Konya Emniyet Müdürlüğü, uyarı afişlerinde, "Düğün evi yas evi olmasın. Her yıl düğünlerde suçsuz yere insanlar hayatını kaybediyor. Silaha dur deyin. Davetlilerinizi hedef tahtasına çevirmeyin" uyarılarında bulunuyor. Öte yandan birçok düğünde hava fişek gibi yanıcı ve patlayıcı maddeler kullanılıyor. Yanıcı maddeler nedeniyle düğünlerde üzücü hadiseler yaşanıyor. Düğünü renklendirmek için satın alınan bu maddeler yüzünden çok sayıda düğünde yangın çıktı. Maddelerin neden olduğu duman ise davetliler arasındaki hastalara büyük zarar veriyor.

SALİH ACIBADEM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.