Ahmet Güldağ

Ahmet Güldağ

Dualı Meclis Açılımı, Dünya Çocukları ve Kutlu Doğum

Dualı Meclis Açılımı, Dünya Çocukları ve Kutlu Doğum

23 Nisan Pazartesi günü Kurtuluş savaşımızın “Hâkimiyet Milletindir” düsturu ile açılan TBMM’nin ilk açılış yıldönümüdür.
Evet, milletin hâkimiyeti yanında manevi değerlerine de önem verilmişti ki…
İlk meclisin açılışı M. Kemal Paşa liderliğinde, din âlimleri ve halkın önce Hacı Bayram Camii’nde Cuma namazı kılındıktan sonra Tarihi Meclis binası önüne gelinip eller havada dua ile açılmıştı.
Düşünüyorum da bu hareket şimdi yapılsa neler olurdu. Meydanlara sadece Atatürkçü kelimesi arkasına geçip maneviyat düşmanları meydanlarda aleyhte gösterileri eksik etmezlerdi herhalde.
***
Ama zaman geçiyor dün evde Kur’an öğrenilmesi bile yasaklı ve sadece camilerde mevlit okunabilirken…
Anadolu’nun her yerinde Kutlu Doğum Haftası kutlamaları olarak çeşitli etkinlikler serbestçe yapılabilinmekte.
Bir çocukluk ve gençlik günlerim, orta yaş ve bu günleri belleğim sinema şeridi ile geçirtirken düşünüyorum.
Yüce Yaradan nelere Kadir. Ona inanan inanmayanlar ne hallere geliyor? Ancak yaşlandıkça görülüyor olanlar.
Adamlar nerede ise camide bile namazı hoş görmeyip İRTİCA propagandası yaparken LÂİKLİK kuralını aslından dışına çıkarak ve yanlış manalandırarak ayağa kalkarlarken!
Vefat ettikleri zaman neden illaki cenaze namazının kılınmasını ısrarla ister, hatta hoca kıldırmak istememişse vaveyla koparırlar bir türlü anlamış değilim.
***
Bu vesile ile şu günlerde ki oluşumlara gıpta ile bakmaktayım.
Sadece şehir, Anadolu çocukları değil kırk ülkeden gelen beşyüz dünya çocuklarının hem de hayli daha büyük ve tanınmış şehirler yerine…
Bu yıl Konya’da daha kalabalık olarak şölen yapmaları insanın göğsünü kabartmaz mı?
Her yaşam ve dinden milletlerin çocukları el ele verip çok güzel hazırlandıkları oyunları, şiirleri ile halkı coşturmaları…
Birbirine dostça, kardeşçe bakmayanlara bir ders verme olabilen bu güzel harekete kim değer veremez?.
Geçen gün Konya Kayalı Park’tan geçerken gördüğüm kalabalık ne ki diye baktığım da.
Macaristan, Hollanda ve Afganistan’dan gelen çocukların milli kıyafetleri içinde çok güzel hareketlerini sevgi ve gururla seyrettim. Öyle konser salonları ve sahalarda değil halk içinde buldukları yerde gösteri yapmaları halkla kaynaşmanın bir vesilesi olmakta idi.
Çektiğim resmi sizlere de sunmaktayım ki her şey bariz görülmekte.
***
 Bu günlerin gösterim ve oluşumlarda Konya Valisi Sayın Aydın Nezih Doğan şu beyanatta bulunmuştu.
 “2. Rumi Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunları'na ev sahipliği yapan Konya'nın TRT 34. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında 40 ülkeden 500 çocuğu misafir etmektedir. Bu durum aslında bize Konya'nın eski bir başkent olduğunu hatırlatıyor. Bir başkentin dünyaya bir ses vermesi gerekir. Biz bu oyunlar vasıtasıyla dünyaya bir ses vereceğiz. O ses barış sesidir, sevgi sesidir. Bu sesi tüm dünyaya duyurmak için aramızda bulunan tüm sporculara teşekkür ediyorum” dedi.
Sayın Valinin bu sözlerine yürekten katılmamız gerekir sanırım.
Amcalarını savaş tantanası ve dünyayı haraba insanları ölüme sürüklemeleri yanında…
Çocuklarca verilen, önemli bir ders. “Kardeşlik, dostluk içinde olma”
***
Diğer taraftan birbirimizin kardeş olduğunu ve kardeşçe yaşamının istemini aşılamaya çalışan topluluğun “Doğum Günü” etkinliklerinin yıllar evveli ancak cami içlerinde söylenirken bu gün konferans hatta sokaklarda bir nevi kükreyerek anılması günün değerinin anlatılması da perçinlemekte.
Üstelik bu etkinliklerde dünya çocuklarının yer alması ne güzel değil mi?
Gelin haberi okuyalım.
“Konya Büyükşehir Belediyesi ile İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerinde Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosu ile dünyanın farklı ülkelerinden gelen çocuklar şiir dinletisi yer aldı.
Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda ilk olarak Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosu sahne aldı.
Birbirinden güzel ilahiler okuyan çocuk korosu dinleyicilerden büyük alkış aldı. Korodan sonra Türkiye, Azerbaycan, Pakistan, Afganistan, Özbekistan, Hindistan, Ruanda ve Rusya'dan gelen çocuklar, ''En Sevgiliye'' isimli şiiri okudu.
Program sonunda Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Abdülmelik Ötegen ile İl Müftüsü Sayın Şükrü Özbuğday, Çocuk Korosu üyeleri ile şiir dinletisini gerçekleştiren çocuklara çeşitli hediyeler verdi.
Diğer bir Konferansta açılış konuşması yapan Sayın Özbuğday, bu yılki Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin ana temasının ''Hz. Muhammed'in Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku'' olduğunun altını çizdi.
''İslam Müslümanların kardeş olduğunu ilan ediyor'' diyen Sayın Özbuğday, İslam ülkelerindeki ve Türkiye'deki kardeş kavgalarını vurgulayarak ''Gerek çevremizdeki İslam ülkelerinde gerekse ülkemizde kardeş kavgalarına şahit oluyoruz'' dedi.
Müslümanlar birbirlerinin kardeşleri oldukları halde gerek fiziki olarak gerekse birbirlerinin gönüllerini kırarak incittiklerini ifade eden Sayın Özbuğday, kardeşlik hukukunda bunların yerinin olmadığını vurguladı.
***
Evet, hafta böylece başka dünyalar ve yerlerin aksine Konya göz doldurucu bir mutluluk havasını yaşadı ve dünyaya ilan etmiş oldu.
***
Sağlık ve esenlik içinde sevdiklerinizle yaşam dileğimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Güldağ Arşivi
SON YAZILAR