Dualarla defnedildi

Dualarla defnedildi

Konya’ya ve Türkiye kültür ve sanat hayatına ömrünü adayan şair Feyzi Halıcı, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Merhum Halıcı, memleketi Konya'da dualarla toprağa verildi

93 yaşında hayatını kaybeden Halıcı'nın ölümü, sevenlerini üzdü. Merhumun cenazesi, Konya Sultan Selim Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze mamazının ardından; Musalla Mezarlığı’na defnedildi. Cenaze namazını İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar kıldırdı. Cenaze törenine; Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca, Konya İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Konya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Sefa Özdemir,  Halıcı ailesinin akrabaları, yakınları, dostları, sevenleri, merhumun arkadaşları; iş ve sanat dünyasından isimler, gazeteciler ve birçok vatandaş katıldı.


 
203d62984e29fa582f97bdfd87fbe884-001.jpg

KONYA İÇİN ÖNEMLİ DEĞERDİ

Araştırmacı-Yazar Mehmet Ali Uz, Feyzi Halıcı'yı anlattı. Uz, Konya kültürünü ele aldığı eserinin ilk cildinde merhumun hayatına değindiğini dile getirdi. Feyzi Halıcı'nın Konya için çok önemli bir şahsiyet olduğunu ifade eden Uz, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: Kendisi, Konya kültürüne çok emek verdi. Çok yönlü bir insandı. Hatıralarını ardında bırakarak gitti. 100'ün üzerinde eseri var. Konya'nın yurt içi ve yurt dışında tanınmasında yaptığı çalışmalar ile en kilit isimdi. Allah, rahmet eylesin.

FEYZİ HALICI KİMDİR?

Merhum Halıcı, 1924 yılında Konya'da doğdu. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Fen Fakültesi Kimya Bölümü'nü 1950 yılında bitirdi. Halıcı, mesleğini yapmadı.1951'de yüksek mühendis olan Feyzi Halıcı, aynı yıl içinde Konya Gazeteciler Cemiyeti'ni kurdu. 1957'de aylık kültür, sanat, turizm, folklor dergisi Çağrı'yı yayınladı. 1959'da Konya Turizm Derneğini kurdu.  Uzun yıllar doğduğu kentte yani Konya'da ticaretle uğraştı. Ticaret ile uğraşırken bir yandan da “Çağrı” adlı bir sanat dergisi çıkardı. 1968 yılında Konya senatörü seçildi. 1977'de Turizm Vakfını kurdu. Ulusal ve uluslararası düzeyde Mevlana törenleri ve sempozyumlarına öncülük etti. 7 yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı Çağdaş Türk Kültür Eserleri kurul üyeliği yapan Halıcı, 1954'te Konya'da Gül Bayramı, Gül Şöleni, Gül Yarışmaları, Güvercin Güzellik Yarışmaları, Tarihi Konya Mutfağı, Konya Yemekleri yarışmaları düzenledi.  Yüzlerce şiir, makale, araştırma, güfte, röportaj yaptı.Fezai mahlasıyla Yedigün ve “Çınaraltı” dergilerinde aşık tarzı şiirler yazdı. Çeşitli şiir antolojileri hazırladı.

FEYZİ HALICI'NIN BAZI ESERLERİ

Bir Aşkın Şiirleri (1947)

Masmavi (1952)

İstanbul Caddesi (1957)

Günaydın (1960)

Dinle Neyden (1960)

Gecenin Bir Yerinde İki Ceylan (1966)

Selçukyada Aşk (1967)

Bizim Şairler

İstanbul ve Fetih Şiirleri

Saz şairlerinin Diliyle Atatürk

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.