Dualarımız kabul oldu

Dualarımız kabul oldu

Geçtiğimiz sezon yakaladığı başarıyı bu sezonda da Ziraat Türkiye Kupasında finale kalarak devam ettiren Atiker Konyaspor’u destekleyen tüm Konya sevdalıların duaları kabul oldu.

Atiker Konyaspor’da Ziraat Türkiye Kupasında finale kalmanın sevinci yaşanıyor.  Bu sezon ligde vasat bir görüntü çizmesine rağmen 95 yıllık lig tarihinde  ilk defa kupa finale yükselerek büyük bir başarı yakaladı.  Geçtiğimiz sezon yakaladığı başarıyı bu sezonda da Ziraat Türkiye Kupasında finale kalarak devam ettiren Atiker Konyaspor’u destekleyen tüm Konya sevdalıların duaları kabul oldu. Yeşil-beyazlı oyuncu Morkye Fofana’nın maç öncesi  saha ortasında ellerini açıp dua etmesi tüm yaşananları özetler nitelikteydi. Fofana  Kasımpaşa karşısında alınan 2-0’lık galibiyet öncesinde  orta sahada ellerini açıp dua etti. Fofana’nın objektife yansıyan bu görüntüsü aslında tüm Konya sevdalılarının görüntüsüydü.  Ziraat Türkiye Kupası  yarı final ilk maçında  deplasmanda 2-0 öne geçmesine rağmen Kasımpaşa’ya 3-2 yenilen Atiker Konyaspor sevenlerine büyük hayal kırıklığı yaşatmıştı. Ancak ne Atiker Konyaspor ne de Yeşil-beyaz sevdalıları umutlarını kaybetmedi.  Salı günü 20.45’de oynanan maçta kenetlenerek tarihi bir başarıya imza attı

TÜM TÜRKİYE İZLEDİ

Atiker Konyaspor’un  tribünleri dolduran taraftarlarıyla bütünleşerek tarihe not düştüğü başarıyı tüm Türkiye hayranlıkla izledi. Konyaspor tribünleri, Nalçacılılar Grubu önderliğinde Türkiye’ye tribün dersi verdi.  Takımına verdiği destek ile tarihe geçen Konyaspor tribünleri yaptığı koreografi ile de Türkiye’de tarihe geçti. 4D bir koreografi yapan Nalçacılılar Grubu, bowling oynayan bir Konyaspor taraftarının, İstanbul hegemonyasının yıkılışını canlandırdı. Hareketli koreografi maç anında bile sosyal medyada büyük ilgi gördü. Maraton tribününde de ayrı koreografiye yer verildi. Karton koreografide ‘Since 1922’ ibareleri yazıldı.

BAŞKAN ŞAN’DAN BÜYÜK ÖVGÜ

Atiker Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, Kasımpaşa'yı 2-0 yenip Ziraat Türkiye Kupası finaline çıktıkları karşılaşmanın ardından konuştu.

Ahmet Şan yaptığı açıklamada, "Şu andaki tebessümüm büyük bir stresin sonucu. Oyuncularımız uzun bir maraton geçiriyor. Lig, kupa ve UEFA. Taraftarımıza güveniyorduk, örnek bir tablo gösterdiler. Başarıda herkesin payı var. İlk defa finale kaldık, hemşerilerimiz bu coşkuyu yaşasın. Kupada biz favori değiliz ama kupanın kulpunu tuttuk. Final tarafsız sahada olacak ama taraftarımız o  stadyumu dolduracaktır, bu taraftarla kupayı kazanırız diye düşünüyorum" dedi.

FERHAT TÜRKOĞLU merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.