'Dualar Sayesinde Buraya Geldik'

'Dualar Sayesinde Buraya Geldik'

Terör örgütü IŞİD'in elinde uzun süredir rehin bulunan Musul Konsolosluğu görevlilerinden Özel Harekât polisi Alpaslan Yel konuştu

Terör örgütü IŞİD'in elinde uzun süredir rehin bulunan Musul Konsolosluğu görevlilerinden Özel Harekât polisi Alpaslan Yel, kafa kesme görüntülerinin kendilerine de seyrettirildiğini belirterek, “Bizler için dua eden tüm Türkiye’deki vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Dualar sayesinde buraya geldik.” dedi.

Alpaslan Yel, İzmir'in Buca ilçesindeki evine dün gece ulaştı. Ooturduğu sokağa, apartman girişine ve evinin balkonuna Türk bayrakları asıldı. Ailesine kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Yel, “Geldik vatanımıza, mutluyuz. Bizler için dua eden tüm Türkiye’deki vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Dualar sayesinde buraya geldik. Hükümetimize, devletimize teşekkür ediyoruz. Hiç kimsenin burnu kanamadan geldik. Biz de bunu görecekmişiz, başımıza geldi, hayırlısı olsun.” diye konuştu. Bir odada 9-10 kişi ya da büyük bir oda olursa 30 kişi birarada kaldıklarını belirten Yel, örgüt üyelerinin bazen çektikleri kafa kesme görüntülerini kendilerine seyrettirdiğini söyledi.

'ÇOCUKLAR YÜRÜMÜYORDU, YÜRÜMEYE BAŞLADI'

Rehine ailelerin küçük çocuklarının orada adım atmaya ve baba demeye başladığını aktaran Alpaslan Yel, “Çocuklar yürümüyordu, orada yürümeye başladı. Baba demeye başladılar. Bizlere de dede diyorlardı, sakallarımızdan dolayı. Çok şükür döndük. Sevdiklerimize kavuştuk, mutluyuz.” dedi. Üzerlerine bombalar atıldığını ifade eden Yel, “Sekiz tane yer gezildi, devletle anlaşıldı, 'Çok az kaldı.' denildi. Demek ki en sonunda anlaşılmış.” şeklinde konuştu.

'TÜRKİYE’Yİ MÜSLÜMAN DEĞİL, KAFİR BİLİYORLARMIŞ'

Yel, konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye’ye, 'Siz kafirsiniz.' diyorlardı. Arkadaşlarımız, hepimiz namazını kılıyordu. Onların baskısından dolayı değil ama aksatanlar devamlı kılmaya başladı. Umudumuz hep vardı, biz devletimize güvendik. Hep güven içindeydik ama süre uzayınca çok üzüldük. 101 gün, dile kolay. Bazen umutsuzluğa düşüyorsun ama takdir-i ilahi, olacaksa çaresi yok. Ne gelecekse başınıza gelecek. Orada güneşi görmüyorduk, hep rutubetli ortamlar. Yatıyorsun, sabah kalkıyorsun, ince sünger var, sger ıslanmış, alttan nemlenmiş, onu havalandırıyorsun. Sıkıntılı yerlerdi. Vatanımızı özledik, bayrağımızı özledik. Ülkemizin yeşilini özledik.”

101 gün boyunca hep pilav yediklerini belirten Yel, “Hep pilav yedik. Zaten beklentimiz de yoktu. Olmayan şey bizim için yoktur dedik. 101 gün pilav yedik. Şükürler olsun pilav yedik. Ekmeğimiz vardı, olmadı kuru ekmek yiyorduk.” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.