Dsp'li Çakmak: Türk Okulları Ülkemizin Tanıtımını Yapıyor, Kıymeti İyi Bilinmeli

Dsp'li Çakmak: Türk Okulları Ülkemizin Tanıtımını Yapıyor, Kıymeti İyi Bilinmeli

DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, dünyanın 163 ülkesinde eğitim faaliyeti gösteren Türk okullarının, bugüne kadar Türkiye'nin uluslararası arenada başarılı bir şekilde gösterdiği marka değeri olduğunu söyledi. Türk okullarının,...

DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, dünyanın 163 ülkesinde eğitim faaliyeti gösteren Türk okullarının, bugüne kadar Türkiye'nin uluslararası arenada başarılı bir şekilde gösterdiği marka değeri olduğunu söyledi.

Türk okullarının, siyaset malzemesi yapılmasına karşı olduklarını belirten Çalmak, merhum onursal başkanları Bülent Ecevit'in bu okullara sahip çıktığını, bu sahip çıkmanın mirasçısı olduklarını kaydetti. Siyasette ilkeli olma ve dik durmanın önemli olduğunu ve rüzgarın esiş şekline göre şekillenmenin hep hüsranla sonuçlanacağını belirten Çakmak; dün Türk okullarını övenlerin, alkışlayanların ve İstiklal Marşı okuduğu için Nijeryalı çocukları kucaklarına alanların, bugün o ülkenin idarecilerine şikayet edilmesinin tek kelimeyle 'dün dündür bugün bugündür' siyasetinin tipik bir örneği olduğunu söyledi.

Türk okullarının, Türkiye'nin tanıtımına büyük katlı sağladığına inandığını belirten Çakmak; Fransa, Almanya, İngiltere, Hollanda, Avusturya, Belçika, ABD ve Portekiz'in bir çok Afrika ülkesinde okulları olduğunu, bu ülke insanlarının konuşma dillerinin de İngilizce, Fransızca ve Almanca olduğunu ifade etti.

Büyük devletlerin dünyanın pek çok ülkesinde okulları olduğunun altını çizen Çakmak, "Bu okullar, kısır siyasi çekişmelere alet edilmemeli. Zaten o ülkelerde hüsnü kabul görmese talep olmazdı. Bugün başta Pakistan, Afganistan olmak üzere çoğu Afrika ülke liderleri, ülkelerine daha fazla Türk okulu yapılması için talepte bulunuyor. Bu okullar eğitimde marka olduğu için talep görüyor. Siyasi kin, linç, ötekileştirme ve benim gibi düşünmüyorsun anlayışına yönelik girişimde bulunanlar sadece kendilerini gülünç duruma düşürür. Merhum liderimiz Ecevit, bu okulların değerini sağlığında bildi ve hep destekledi. Çünkü bu okullar sayesinde ülkemiz daha tanınır hale geldi. En kalıcı ülke tanıtımı eğitimle olur. Dünden bugüne hep böyle olmuş, böyle de olmaya devam edecektir. Eğitimde söz sahibi olan ülkeler, dünyada söz sahibi olmaya devam edecektir. Bu sebeple Türk okulları bizim marka değerimiz, ülke tanıtımında bu değerin kıymeti iyi bilinmeli." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.