Dsp'li Çakmak: Manavgat Doğal Afet Kapsamına Alınmalı

Dsp'li Çakmak: Manavgat Doğal Afet Kapsamına Alınmalı

Demokratik Sol Parti(DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, sağanak yağışa bağlı sel felaketinde mağdur olan hane, işyeri, işletme ve tarım arazisi sahiplerinin maddi hasarlarının giderilmesi için Bakanlar Kurulu Kararı ile afet kapsamına...

Demokratik Sol Parti(DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, sağanak yağışa bağlı sel felaketinde mağdur olan hane, işyeri, işletme ve tarım arazisi sahiplerinin maddi hasarlarının giderilmesi için Bakanlar Kurulu Kararı ile afet kapsamına alınması gerektiğini söyledi.

Side'de yaptığı basın açıklamasında, su baskında 500 ev, 500 işyeri bin otomobil ve 290'a yakın çiftçinin tarım arazisinin zarar gördüğünü belirten Çakmak, su baskınında 1 milyon lira maddi zararı bulunan esnafın olduğu göz alınınca zararın ne kadar büyük olduğunun iyi bilinmesi gerektiğini kaydetti.

Manavgat'ın son 25 yılın sel felaketiyle karşı karşıya kaldığını belirten Çakmak, ilçe halkının aynı zamanda altyapısı olmadan hayata geçirilen Büyükşehir Yasası'nın tüm zafiyetini sel felaketiyle birlikte yaşamak zorunda kaldığını söyledi. Çakmak, "Sel felaketinde Manavgat'ın maddi zararı çok büyük. Birinci katta bulunan 500 daire sular altında kaldı. 500 işyeri sular altına kalan esnafımızı kötü giden turizm sezonunda daha da mağdur hale geldi. Antalya milletvekilleri ve siyasi parti temsilcileri Manavgat'taki sel felaketini mutlaka Meclis gündemine taşımalı. Bakanlar Kurulu kararıyla da maddi zararın karşılaması için afet kapsamına alınmalı." diye konuştu.

    Öztürk, ayrıca Oymapınar Barajı'nın gelirlerinin AKP'li Akseki Belediyesi'ne verilmesine karşı olduklarını, Oymapınar'ın Manavgat'ın olduğunu gelirlerininde burada kalmasının en doğal hakkı olduğunu kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.