‘Drift’ işkencesi

‘Drift’ işkencesi

Modifiyeli araçlarla yapılan sesli ve tehlikeli hareketler vatandaşları bezdirdi. Bu araçların yaptığı gürültüden dolayı rahatsız olan vatandaşlar, yetkililerden önlem alınmasını istiyor

Şehrin bazı noktalarında boş meydan veya geniş bir döner kavşak bulan bazı modifiyeli araçlar araçlarını kaydırarak trafik güvenliğini tehlikeye atıyor. Yapılan ihbarlara ve şikayetlere rağmen ne belediye ne de trafik ekipleri bu bölgelerde gerekli önlemleri almıyor. Azerbeycan Caddesi ile İkiçayarası Caddesi’nin birleştiği kavşakta da aynı problem yaşanıyor. Yolun geniş olması ve döner kavşak göbeğini araçlarını kaydırma için elverişli bulan bazı otomobiller çevre halkını rahatsız ediyor. Özellikle ‘Şahin’ markalı modifiye araçlar gece geç saatlere kadar göbekte araçlarını kaydırarak gürültü oluşturuyorlar. Bu araçlar mahallelilerin uyarılarına da aldırmıyor. Emniyet yetkililerine defalarca yapılan şikayetler ise işe yaramadı. Geçtiğimiz günlerde bir mahalle sakini gece geç saatlerde aracını kaydıran bir otomobil sürücüsü ile tartışınca olay karakola taşındı. Mahalle sakinleri rahatsız edilirken, mahalleliyi rahatsız eden modifiyeli araç sürücüsü şikayetçi oldu.

EVİMİ DEĞİŞTİRECEĞİM

Bölge esnaflarından Hakan Kamacı defalarca hem belediyeden hem de polisten konu iye ilgili bir çözüm için taleplerini ilettiklerini fakat çeşitli bahanelerle sorunların çözülmediğini belirterek, “Mahalleli bu araçlardan bıktı artık. Göbeğe hızla giriyorlar, araçlarını 1-2 tur kaydırdıktan sonra gidip hızlarını artırarak tekrar geliyorlar. Plakalarını veriyoruz, bu işi yapan araçların sürücülerini uyarıyoruz, yine biz suçlu oluyoruz. Gece çocuğumuzla huzurlu bir uyku uyuyamıyoruz. Gecenin 1’inde burada lastik sesi dinliyoruz” dedi. Olaylar nedeniyle mahallelinin huzurunun kaçtığını ifade eden Kamacı, şöyle konuştu: “İnanın bıktık artık. Çocukluğumdan beri oturduğum evi satıp burayı terk etmek istiyorum artık. Kimsenin kimseye zulüm etme hakkı yok. Yetkililer gerekli düzenleri sağlaması lazım. Yetkililerden sadece ufak bir tedbir bekliyoruz. Bize inanmıyorsunuz bari buraya bir kamera koyun, görün. Belediye’den döner kavşak içerisine plastik setlerden yapmalarını istedik, UKOME kararı gerektiğini söylediler, çözüme yaklaşmadılar. Bu vatandaşın derdi ise çözün.”

ÖNLEM ALINMASI ŞART

Tahir Büyükkörükçü İmam Hatip Lisesi bölgesinde, Karakayış Caddesi’nin bazı bölümlerinde, Mengene Caddesi’nde, Sille Yolu’nda ve araçların sıfır çizmeye müsait olan pek çok alanda modifiyeli araçların tehlikeli hareketler yapmasınını önüne geçilmiyor. Vatandaşlar bazen bir fren sesi, bazen de araçlardan yayılan yüksek sesli müzik ile uykularından uyanıyor, tedirgin oluyor. İlgili bölgelerden polis ekiplerine yapılan şikayetler ise çoğu zaman sonuçsuz kalıyor. Polis ekipleri gelene kadar ilgili araçlar ortadan kayboluyor. Vatandaşlar şikayetlerin yoğun olduğu bölgelerde alınacak fiziki önlemlerle sorunun aşılabileceğini belirterek, “Bu şahısların araçlarını kaydırmaları yollarda yapılacak düzenleme ile engellenebilir. Bu işe artık bir denilmesi gerekiyor. Her taraftan şikayetler duyuyoruz ama bu kötü işi yapanların yaptıkları yanına kar kalıyor” şeklinde konuştu.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum