Dram gibi hayat!

Dram gibi hayat!

Kabir kazıcılığı yaparak geçimini sağlayan ancak son kadroya geçiş döneminde işten çıkartıldıktan bir süre sonra geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Metin Çelik, geride dram gibi bir hayat bıraktı.

Yıllardır Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’nde kabir kazıcılığı yaparak geçimini sağlayan ancak son kadroya geçiş döneminde işten çıkartıldıktan bir süre sonra geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Metin Çelik, geride dram gibi bir hayat bıraktı.

ÖNCE KIZINI SONRA İŞİNİ VE HAYATINI…

Yıllardır Konya'da mezar kazıcılığı yaparak geçimini sağlayan ve 15 Mayıs'ta yine kendisi gibi kabir kazıcılığı yapan babası Abdülaziz Çelik’in evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Metin Çelik, geride gözü yaşlı eş, çocuk ve torun bıraktı. Yaklaşık 12 yıldır yıldır Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesinde kabir kazıcı olarak görev yapan 6 çocuk babası 53 yaşındaki Metin Çelik, en büyük acıyı 21 Şubat 2018 tarihinde 29 yaşındaki kızı Gönül Çelik’i kaybetmesi ile yaşadı. Kızını kendi elleri kazdığı kabre kendi elleriyle toprağa veren Metin Çelik, evladının ölümünden bir ay sonra kadroya geçeceğini hayal ederken emekliliğine iki ay kala işten çıkartıldı. Çelik, yapılan tüm girişimlere ve yalvarmalarına rağmen iki ay daha çalışıp emekli olacağını bilmelerine rağmen işten çıkarılınca zaten KOAH Hastası olması nedeniyle oldukça zor günler yaşadı.

EVİNE GİDECEK YOL PARASI BULAMADI

İşten çıkartıldıktan sonra rahatsızlanan Çelik, tedavi için geldiği Numune Hastanesinden Alakova Mahallesindeki evine gidecek yol parası bulamayınca Mevlana Kültür Merkezi karşısındaki babası Abdülaziz Çelik’in evine geldi. Burada akşam yemeğini yedikten sonra nefes darlığı yüzünden bunalan ve bahçeye çıkan Çelik, bir anda fenalaşarak yere yığıldı.  Nefes darlığına bağlı kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği yapılan otopsi sonucu belirlenen Metin Çelik’in beton üzerindeki cansız bedeni kendisini merak ederek dışarıya çıkan babası tarafından bulundu.

YETKİLİLER SESİNİ DUYMAK İSTEMEDİ

Önce 29 yaşındaki kızını kaybeden hemen akabinde 12 yıl hizmet verdiği işinden gerekçesiz bir şekilde çıkartılan, daha sonra da çektiği sıkıntılara dayanamayarak kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Metin Çelik’in eşi 51 yaşındaki Zübeyde Çelik ise eşinin ölümünden sonra tam bir çaresizlik içerisinde kaldı.   Zübeyde Çelik, eşinin işten çıkartılmaması için tüm yetkililer ile defalarca görüştüklerini ancak seslerini duyuramadıklarını ifade etti. Çelik, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Eşim 12 yıl mezar kazarak bizlere bakıyordu. Bir süre önce ilk olarak 29 yaşındaki kızım eşinin kendisini terk etmesinin ardından 5 çocuğu ile birlikte bizim yanımıza geldi. Kızım hasta olduğu için sürekli tedavi görüyordu.

5 TORUNUNU ÇOCUK YUVASINA VERDİ

Kızım 21 Şubat 2018 tarihinde hastalığına dayanamadı ve vefat etti. Eşim kendi kazdığı kabre kendi elleriyle kızını verdi. Kızımızın ölümünden 5 torunumuzda babalarının kendilerine sahip çıkmaması üzerine bizim yanımızda kalmaya başladı. Yani işsiz kalan eşim hem bize hem ölen kızımın 5 çocuğuna bakmak zorunda kalmıştı. Ancak işsiz olması evine bakamaması kendisini her gün daha kötüye götürüyordu. Ve sonunda çektiği acıya dayanamadı ve evine gelecek yol parası bulamadığı için gitmek zorunda kaldığı babasının evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Ben hem ölen kızımın 5 çocuğu hem diğer evlatlarıma bakmak için çırpınırken bu kez de ev sahibimiz iki aydır kira veremediğim için bizleri çocuklarım ve 5 torunum ile evden çıkartıyor. Çaresizliğim yüzünden birisi engelli 5 torunumu yüreğim kanayarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Yuvasına vermek zorunda kaldım. Torunlarımdan 3’ü koruyucu aileye verilmiş ancak birisi engelli iki torunum halen Çocuk Yuvasında boyunları bükük duruyor.

BEN OLANLARI ALLAHA HAVALE ETTİM

Şimdi onu işten çıkartan, işten çıkarttıktan sonra tazminatını bile ödemeyen Büyükşehir Belediyesinin tüm yetkilileri artık rahatça iftarlarını yapsınlar. Onlar bizi boynu bükük ve çaresiz bıraktılar ya benim iki elem öbür dünyada yakalarında olacak. Eşim işten çıkarmayın sigortamı kendim yatırayım emekli olayım diye yalvardı fakat dinlemediler. Yıllarca emek verdi. Kimsenin kolay kolay yapamayacağı bir işi yapıyordu. Gece yarısı savcı çağırır mezar açmaya giderdi. Günlerce yemek yiyemediği günler bile olmuştu. Emekleri karşılıksız kaldı. Tazminatını bile ödemediler. Tazminatını ödeseler perişan halde olmazdık. Gazeteci Ali Sait Öge sayesinde 12 yıl önce işe giren ve tüm kötü alışkanlıklarını terk ederek huzur içerisinde görevini yapan ve evine bakan eşimin vefatının ardından yine Allah razı olsun Ali Sait Öge’nin girişimleri ve Sosyal Güvenlik Kurumu yetkililerinin destekleri ile eşimin emeklilik işleri inşallah hallolacak. Eşim emekliliğini göremedi ama sebep olan Allah’tan bulsun.

EKMEK ALMAK İÇİN SOBAMIZI SATTIK

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin işten çıkarılan eşinin tazminat hakkını ödemesini isteyen Zübeyde Çelik, eşim işten çıkarıldığı zaman 26 bin TL kadar tazminat hakkının olduğunu söylüyordu. Fakat nedendir bilmiyorum onu da ödemediler. Biz eşimin emeğinin karşılığının verilmesini istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz. Çok zor durumdayız. Bu Ramazan gününde evimize ekmek alacak durumumuz yok. Suriyeliler bile bizden daha rahat yaşıyor. Biz kendi ülkemizde kendi bayrağımız altında fukaralık çekiyoruz. Evimize ekmek alamıyoruz. Şu mübarek günde herkes evinde güle oynaya Ramazan’ı geçirirken ben ekmek almak için evde bulunan iki adet sobayı eskiciye satmak zorunda kaldım. Kiramı ödemek ve kimseye muhtaç olmadan yaşamak için şimdi hem eşimin belediyeden almayı hayal ettiği tazminatı ve bir süre sonra bağlanacak olan emekli aylığını bekliyorum. Tabi bu zamana kadar ev sahibimiz bizi kapının önüne koymazsa. Son olarak söylemek istediğim ise bazı yayın organlarında eşimin arkadaşının evinde öldüğü şeklinde yalan yanlış haberler yayınlandı. Benim kocam babasının evinde kalp krizi sonucu hayatını kaybetti bu da otopsi raporu ile belirlendi. Allah rızası için gariban bir ölümü başka yerlere çekmeyin.”

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum