Dr. Hasan Akkuş'a, Önemli Görev

Dr. Hasan Akkuş'a, Önemli Görev

Türk sporunun belalısı olan ve son yıllarda birçok sporcunun yaşamını olumsuz etkileyen doping konusunda bu kez iyi bir gelişme yaşandı. Doping ile mücadelesi ile sık sık gündeme gelen eski Halter Federasyonu başkanı ve halen Avrupa Halter...

Türk sporunun belalısı olan ve son yıllarda birçok sporcunun yaşamını olumsuz etkileyen doping konusunda bu kez iyi bir gelişme yaşandı. Doping ile mücadelesi ile sık sık gündeme gelen eski Halter Federasyonu başkanı ve halen Avrupa Halter Federasyonu Genel Sekreteri olan Dr. Hasan Akkuş, Uluslararası Halter Federasyonu Doping Duruşmaları Panel üyeliğine seçildi.

Geçtiğimiz günlerde Rusya'nın Kazan şehrinde yapılan Dünya Halter Federasyonu (IWF) Yönetim Kurulu toplantısında yönetim kurulu üyelerinin teklifi ve kabulü sonrasında Dr. Hasan Akkuş IWF Doping Duruşmaları Panel üyeliğine seçildi.

Dopingle ilgili duruşmalar sporcunun, ülkelerin veya IWF’nin talebi durumunda konuyla ilgili ihtilafları ve itirazları karara bağlamak üzere yılda iki kez toplanıyor. Acil durumlar için toplantı sınırlaması bulunmuyor. Hukukçu, doktor ve bilim insanlarından oluşan duruşma üyeleri ihtilaf ve itirazlarla ilgili tüm tarafları dinleyip tüm delilleri de dikkate alarak sporcuyla ilgili nihai kararı veriyor.

Her bir itiraz veya ihtilaf için ayrı bir duruşma düzenleniyor. Tüm dünyadan toplam 8 duruşma panel üyesi bulunmakta. Bu üyelerden birinin Türkiye'den olmasının oldukça önemli olduğu ve dopingle mücadelede de önem arzettiği belirtildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.