Dr. İbrahim Özkoyuncu vefat etti

Dr. İbrahim Özkoyuncu vefat etti

Konya'da uzun yıllar Dahiliye Uzmanı olarak görev yapan Dr. İbrahim Özkoyuncu Hakk’ın rahmetine kavuştu.

Dr. İbrahim Özkoyuncu Hakk’ın rahmetine kavuştu. Merhum Özkoyuncu, bugün Sille Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

img_4512.jpg

Konya Tabip Odası üyelerinden 05.03.1926 doğumlu Konya’da Tabiplerin Piri, en tecrübelisi, Şeyh-ül Etibba İbrahim Özkoyuncu dün gece vefat etti. Ailesinden alınan bilgiye göre cenazesi bugün ikindi namazına müteakip, Sille Camii’nden Sille Mezarlığına defnedilecek. 94 yaşında hekimlikte 64 yılını dolduran Şeyh-ül Etibba İbrahim Özkoyuncu’yu yakın zamanda ziyaret eden Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca yaptığı açıklamada, “Konya’da tabiplerin piri Şeyh-ül Etibba Dr. İbrahim Özkoyuncu abimizi kaybettik. Bizler için yaşayan bir değerdi. Kendisini son ziyaretimiz de acı kahvesini içip, geçmişe dair sohbet ettik. Ziyaretimizden duyduğu mutluluğu dile getirdiğinde biz de çok mutlu olmuştuk. İbrahim abimiz 31 Mart 2019 gecesi vefat etti. Allah (C.C.) rahmet eylesin. Ailesine ve tüm camiamıza Konya Tabip Odası Yönetim Kurulu olarak başsağlığı diliyoruz” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

İBRAHİM ÖZKOYUNCU KİMDİR?

94 yaşında hayata gözlerini yuman Dr. İbrahim Özkoyuncu, 05.03.1926 tarihinde Sille’de doğdu. İlkokulu Sille İlkokulunda bitirdi. 1938 yılında Ortaokul, 1946 yılında lise eğitimini tamamladıktan sonra 1955 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olup hekimliğe merhaba dedi. Askerlik sonrası ihtisasa başlayana kadar Konya Merkezde 4 yıl Hükümet Tabipliği yaptı. 2 sene Konya Numune Hastanesi, 2 sene Şişli Etfal Hastanesinde olmak üzere İç Hastalıkları (Dahiliye) ihtisasını tamamladı. Kendi tabiriyle, lise bitmeden yapılan “kaçak” evlilik ve bu evlilikten 4 kız evlat sahibi oldu. 4 kız evladından 10 torunu, yine kendi ifadesiyle 10 toylak sahibiydi. Merhaba Gazetesi olarak merhuma Allah’tan rahmet yakınlarına da sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.