Dr. Ahmet Keleşoğlu mezarı başında anılacak

Dr. Ahmet Keleşoğlu mezarı başında anılacak

Eğitim gönüllüsü, Hayırsever Konyalı işadamı Merhum Dr. Ahmet Keleşoğlu ebediyete intikal edişinin 5.yıl dönümünde musalla mezarlığında organize edilecek bir törenle dualarla anılacak.

Selçuk Ecza Deposu, As Ecza Deposu, Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı Kurucusu, Eğitim gönüllüsü ve Hayırsever Konyalı işadamı Merhum Dr. Ahmet Keleşoğlu ebediyete intikal edişinin 5. yıl dönümünde 18 Ocak 2020 Cumartesi günü saat 13.30’da Musalla Mezarlığında bulunan mezarı başında organize edilen bir törenle anılacak.

AHMET KELEŞOĞLU KİMDİR?

1924 yılında Karaman'ın Ermenek ilçesinde dünyaya geldi.  Babası ondaki ticari yeteneği görerek, küçük yaşta ticarete girmesini teşvik etmiştir. Ahmet Keleşoğlu küçük yaşta manifaturacılıkla işe başladı. Daha sonraları ise Eczacı olan kayınbiraderi Nevzat Karpuzcu ile birlikte 1958’de Konya’da ilaç dağıtım firması kurmuştur. Konya’nın uzun yıllar Anadolu Selçuklularının merkezi olması nedeniyle, Selçuklulara duyduğu saygının nişanesi olarak, onlar gibi uzun ömürlü olması dileği ile kurduğu şirketin adını “Selçuk Ecza Deposu” koymuşlardır. 1980 yılına kadar, Türk ilaç sektöründe sadece ecza depoculuğu alanında faaliyet gösterirken, 1980’de İbrahim Ethem Ulagay İlaç Sanayi T.A.Ş.’ne ortak olup Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlenerek, bu tarihten itibaren, sanayici sıfatı ile de çalışmalarını sürdürmeye devam etti. 1980-1990 yıllarında, bir yandan Selçuk Ecza Depolarının büyümesi amacı ile şube sayısını hızla artırırken, bir yandan da yeni bir depo zinciri olan As Ecza Depoları’nın kurulması ve geliştirilmesini gerçekleştirdi.  TBMM Üstün Hizmet Ödülü sahibi olan Ahmet Keleşoğlu, okul, cami gibi pek çok hayrın da sahibiydi. Kurduğu Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı bugüne kadar birçok okul, cami ve kültür merkezi yaptı. Vakfı 2009 yılında kurulmuş olmasına rağmen, Türkiye'nin en büyük ilk 3 vakfı arasına girmeyi başardı. Vakfın bugüne kadar yaptığı hizmetler arasında Altuni zade Hafize Özal İlköğretim Okulu, Üsküdar'da Anadolu Lisesi, İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi derslikleri ve laboratuarların yenilenmesi, Ümraniye'de ilköğretim okulu, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Mültimedya ve Araştırma Merkezi, Sarı gazi’de 2 okul, Selçuklu'da kültür merkezi. Ermenek'te cami, Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi de bulunuyor. Ayrıca vakıf Karaman ve Konya’da iki fakülte binasının yapımını sürdürüyor. Merhum Dr. Ahmet Keleşoğlu 14 Ocak 2015 yılın vefat etti. Merhum Keleşoğlu’nun mezarı Musalla mezarlığında bulunmaktadır. Merhum Dr. Ahmet Keleşoğlu, 18Ocak 2020 Cumartesi günü saat: 13.30’da ebediyete gidişinin 5. Yılında Konya ve Karaman Protokol üyeleri, Şirket yöneticileri, Ailesi ve çalışanlarının katılımıyla dualarla anılacak.

HABER MERKEZİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.