Dosab Termik Santraline Hayır Platformu Yürüyüş Düzenleyip İlan Değıttı

Dosab Termik Santraline Hayır Platformu Yürüyüş Düzenleyip İlan Değıttı

Bursa'da Demirtaş Organize Sanayii Bölgesi'nin (DOSAB) elektrik ve buhar ihtiyacının bir bölümünü karşılamak için kurulması düşünülen Termik Santral projesine yönelik tepkiler sürüyor. Termik santrale hayır demek için kurulan DOSAB Termik...

Bursa'da Demirtaş Organize Sanayii Bölgesi'nin (DOSAB) elektrik ve buhar ihtiyacının bir bölümünü karşılamak için kurulması düşünülen Termik Santral projesine yönelik tepkiler sürüyor. Termik santrale hayır demek için kurulan DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu yürüyüş düzenledi. ‘Bursa’nın ortasında sana kadar ulaşacak tehlike, DOSAB termik santraline hayır’ yazılı broşürleri dağıtan platform üyelerine vatandaşlarda destek oldu. Mahfel’de toplanan grup, ‘DOSAB termik santraline hayır’ yazılı yeleklerle yürüdü. Çakırhamam’a kadar yürüyen platform üyeleri hazırladıkları broşürleri vatandaşlara dağıtarak bilgilendirmede bulundu.

HALKIN DUYARLILIĞI ARTMALI

DOĞADER Başkanı Murat Demir, 90 üzerinde bileşenden oluşan DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu olarak her hafta değişik yerde halkı bilgilendirme toplantıları yaptıklarını belirterek, “Bu gün de şehir merkezinde sade bir dilde DOSAB kömürlü termik santraline neden hayır dediğimiz ve bu termik santral kurulursa Bursa’ya olan olumsuz etkilerini anlatan kısa bir el ilanı dağıtıyoruz.” dedi.

Platform üyesi Nejla Yörüklü ise termik santralin kentin içinde kurulmak istendiğini ifade edip, “Halkın bu yapılmak istenen termik santralin zararlarına dikkatini çekmek için bu gün halkın biraz daha bilinçlenmesi ve karşılaşacağı zararlara karşı duyarlılıklarını artırmak üzere bu bildirileri dağıtacağız.” şeklinde konuştu.

İlknur Sağlam da, DOSAB termik santraline hayır demek için bir araya geldiklerini kaydederek, “Termik santralinin ne denli kötü bir şey olduğunu ve Bursa’da bunu neden istemediğimizi bildiren bir el ilanı hazırladık. Bunu dağıtarak halkı bilgilendirmek istiyoruz.” diye konuştu.

Yürüyüşe destek veren gösteren vatandaşlardan Mustafa Bekler ise, “Ben şimdi elime aldım bunu ve şaşırdım. Şehrin ortasında böyle bir şey mümkün mü yav. Bunlar çıldırmış mı yani, kim, nereden çıkarıyorlar, nereden icat ediyorlar. Memlekette yer mi kalmadı da buraya yapıyorlar?” şeklinde tepki gösterdi.

“Havanın eskisi olmaz” diyen vatandaşlardan İsmail Atak ise, “Valla her türlü eskiyi kullanabiliriz ama havanın eskisi olmaz. Suyun eskisini, havanın eskisini kullanamazsınız. Kullandığınız zaman kanser olursunuz. Ama onlar insanları insan yerine koymadıkları için, ‘ölürse ölsün bir sürü insan var’ diyorlar. Bunun anlamı budur. Yani başka bir şey bulamadılar mı, yenilenebilir enerji yok mu kardeşim.” şeklinde sordu.

Hilda Sarıca isimli vatandaş da Türkiye’nin en güzel şehrinin Bursa olduğunun altını çizerek, “Ben diyorum ki bu cennet ili de yani kötü bir kelime çıkmasın ağzımdan istiyorum ama batırmak istemiyoruz. Bunun için elimizden geleni yaparız.” şeklinde tepki gösterdi.

Ardından DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu tarafından hazırlanan el ilanları ve broşürler yürüyüş yapılarak halka dağıtıldı. Bazı vatandaşlar ise alkışlarla bunlara destek olurken, yürüyüşe katılanlar araç sürücüleri ve polis ekiplerine dahi el ilanlarını dağıttı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.