Dört bin Ezidi daha Şırnak'ta

Dört bin Ezidi daha Şırnak'ta

IŞİD örgütünden kaçan Ezidilerden dört bini daha Türkiye’ye sığındı. Şırnak'a gelen Ezidilerin sayısı 14 bini geçti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi topraklarından yaklaşık 10 saatlik yürüyüşle Şırnak’ın Uludere ilçesindeki Ortasu köyüne gelen Ezidiler, köylüler tarafından dağlık alanda araçlarla karşılandı.

Binlerce çocuk, ihtiyar, kadın ve hastadan yolu tamamlayamayanlar, sedyede ya da katır sırtında taşınıyor. Ortasu Köyü'ne ulaşan Ezidiler, buradaki koordinasyondaki gönüllüler tarafından karşılanıyor.

Şengal bölgesinden geldiğini belirten Mavi Hıdır, "Dün geceden beri yürüyoruz. IŞİD geldi, mallarımızı götürdü, insanlarımızı öldürdü, kızlarımızı aldı. Çocuğu kucağımızda taşıyarak geldik. Binlerce insanımız yollarda kaldı. Biz de buraya sığındık" dedi.

Dağ yolundan yalınayak gelen Şemi Salih, "Şeref ve namusumuzu kurtarmak için bu yollara düştük. İki kardeşim de öldürüldü. Allah hakkımızı bırakmasın onlara" diye konuştu.

15 günlük çocuğuyla dağ yolundan gelen Halide Mirco, "Çocuğum, IŞİD'ten kaçtığım Şengal dağında doğdu. Daha ismini bile koyamadık. Dün geceden beri yollardayız" dedi. 

Uludere'nin Ortasu Köyü'ne gelen Ezidiler'in sayısı 14 bini geçti. Ortasu Köyü'ne gelen Ezidiler, daha sonra Diyarbakır, Nusaybin, Batman, Cizre ve Silopi ile Şırnak'taki uygun kamplara gönderiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.