Doris Lessing 3 Bin Kitaplık Kütühanesini Zimbabve’ye Bağışladı

Doris Lessing 3 Bin Kitaplık Kütühanesini Zimbabve’ye Bağışladı

Nobel Edebiyat Ödülü sahibi İngiliz yazar Doris Lessing’in, tüm kitap koleksiyonunun Zimbabve’nin başkenti Harare’deki şehir kütüphanesine verilmesini vasiyet ettiği ortaya çıktı. 20. yüzyılın en büyük kurgu yazarlarından biri olarak...

Nobel Edebiyat Ödülü sahibi İngiliz yazar Doris Lessing’in, tüm kitap koleksiyonunun Zimbabve’nin başkenti Harare’deki şehir kütüphanesine verilmesini vasiyet ettiği ortaya çıktı. 20. yüzyılın en büyük kurgu yazarlarından biri olarak gösterilen Lessing’in kütüphanesinde, 3 binin üzerinde kitap bulunuyordu. Dünyaca ünlü yazar, 2013 yılının Kasım ayında Londra’daki evinde 94 yaşında hayata gözlerini yummuştu.

The New Zimbabwe web sitesinde çıkan habere göre bağışı doğrulayan Lessing’in vasileri, Uluslararası Kitap Yardımı’ndan (BAI) kitapların iletilmesi konusunda yardım istedi. Lessing hayatı boyunca, özellikle Sahra Altı Afrikası ve Ortadoğu’da kütüphanelere kitap yardımında bulunan bir STK olan BAI’nın en önde gelen destekçilerinden biri olmuştu.

Zimbabwe Herald gazetesine konuşan Harare Belediye Başkanı Bernard Manyenyeni, ünlü yazar tarafından yapılan bağışı “muhteşem bir jest” olarak nitelendirdi.

Doris Lessing, o zamanlar Güney Rodezya olarak bilinen Zimbabve’de 1924’den 1949’a kadar tam 25 yıl yaşadı. 1956 yılında ülkeye geri dönen Lessing, Rodezya rejimi karşıtı konuşmasının ardından yasaklı göçmen ilan edildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.