Dolar'da son durum!

Dolar'da son durum!

Dolar kuru ne kadar oldu? Dolar ve avro fiyatlarında son haber ne? FED'in faiz sinyali ve Suriye Operasyonu dolar fiyatlarını nasıl etkiledi. İşte 29 Ağustos Pazartesi dolar son durumu ve yorumları...

BD Merkez Bankası'nın (FED) Eylül ayında faiz arttırımı sinyalini vermesinin ardından dolar, yeni haftaya 2,95 liranın üzerinde başladı. Dolar artacak mı düşecek mi sorusu ise Cerablus operasyonu ve yurt içinde güvenlik konusundaki gelişmeler seyrinde cevap kazanacak. İşte 29.08.2016 tarihli dolar ve avro fiyatları....

DOLAR KURU NE KADAR? - 29 AĞUSTOS PAZARTESİ DOLAR FİYATI

İstanbul ve Ankara'da dolar, avro ve sterlinin alış-satış fiyatları, saat 09.30 itibarıyla şöyle:

İSTANBUL ALIŞ SATIŞ
ABD Doları 2,9490 2,9510
Avro 3,3020 3,3040
Sterlin 3,8760 3,8780
     
ANKARA    
ABD Doları 2,9410 2,9610
Avro 3,2900 3,3150
Sterlin 3,8460 3,9080

 

DOLARDA MERKEZ BANKASI ETKİSİ

Dolar/TL, geçen haftanın son işlem gününde ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın açıklamaları ile yükselmesinin ardından yeni haftaya 2,95'in üzerinde yatay başladı.

Fed Başkanı Janet Yellen, cuma günü Jackson Hole toplantısındaki konuşmasında iş gücü piyasasında devam eden güçlü performans ile enflasyon görünümü ışığında faiz artırma zemininin güçlendiğini belirtti.

Analistler, Yellen'ın açıklamalarının ardından doların diğer para birimleri ve emtialar karşısında değer kazandığına dikkati çekerek, bu hafta özellikle ABD'de açıklanacak makroekonomik verilerin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını dile getiriyor. Teknik açıdan dolar/TL'nin 2,9550 direncini kırması durumunda 2,97 seviyesinin gündeme gelebileceğini aktaran analistler, olası düşüşlerde 2,93 seviyesinin destek konumuna geldiğini kaydediyor.

DOLAR YORUMU

Bir banka yetkilisi, dolar ile ilgili şu yorumda bulundu:

“Yellen ve Fischer’ın açıklamaları sonrası kurda yukarı hareket görüldü. Londra piyasalarının tatil olması nedeniyle sakin bir seyir görülüyor ancak piyasalar Çarşamba günü başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu ve yurt içindeki güvenlik konusundaki gelişmeleri yakından takip ediyor. Bölgeden gelecek haberler piyasalarda dalgalanma yaratabilir"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.