Dolar kuru 9 ayın zirvesinde! İşte 24 Şubat dolar fiyatı

Dolar kuru 9 ayın zirvesinde! İşte 24 Şubat dolar fiyatı

Geçen hafta yüzde 1'in üzerinde yükselerek 9 ayın en yüksek seviyelerine çıkan dolar kuru, TL karşısında yukarı yönlü seyrediyor. İşte 24 Şubat dolar fiyatı

Dolar/TL'de Suriye kaynaklı artan jeopolitik endişeler ve koronavirüs salgının küresel ekonomik aktiviteye etkisinin artabileceğine yönelik beklentilerle dokuz ayın zirvelerinde yukarı yönlü seyrediyor.

Küresel piyasalarda doların son dönemde güçlü seyri dolar/TL'yi yukarı yönlü baskılayan en önemli unsurlardan biri olmaya devam ederken, kamunun döviz arzı ise TL'deki değer kaybını sınırlandıran en büyük etken konumunda. Suriye'nin yanısıra Libya da jeopolitik gelişmelerde takip edilmeye devam edilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan haftasonu Türkiye'nin asker gönderdiği Libya'da birkaç şehit verdiğimizi açıkladı.

Dolar/TL geçen hafta Mayıs 2019'dan beri güniçinde görülen en yüksek seviye olan 6.1250'ye kadar yükseldikten sonra bu sabah da benzer seviyelerde. Kur dokuz ayın güniçi zirvelerinde baskı altında kalmayı sürdürüyor.

Dolar kuru TL karşısında saat 09:43'te 6,14-6,15 seviyesinde işlem gördü. Euro/TL de geçen hafta 6,61'e çıkmasının ardından bu sabah 6,62'de seyrini sürdürüyor.

Bankacılar kurda yukarı yönlü 6.15 seviyesinin takip edileceğini belirtiyor. Bankacılar TCMB'nin geçen hafta 50 baz puanlık faiz indirimi ile bugüne kadar indirimlerinin 13 puanı aşması ve aylık bazda cari fazlanın Kasım itibarıyla cari açığa dönmesinin de TL'yi baskılayan unsurlar arasında olduğunu belirtiyorlar.

Bugün iç piyasada yoğun veri gündemi ve Hazine ihalesi takip edilecek. TCMB Şubat ayı kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksi, Turizm Bakanlığı Ocak ayı yabancı ziyaretçi sayısı takip edilecek. Dış veri gündeminde ise Almanya Ifo endeksi takip edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.