Dolar kuru 5.96'nın üzerinde!

Dolar kuru 5.96'nın üzerinde!

ABD Merkez Bankası (Fed) yılın ilk politika toplantısında faizleri sabit tutarken dolar kuru, TL karşısında 5.96'nın üzerine çıktı. İşte dolar fiyatı...

ABD Merkez Bankası (Fed) yılın ilk politika toplantısında faizleri sabit tutarak değişikliğe gitmedi. Beklentilere paralel gelen bu kararla dolarda büyük bir değişim yaşanmadı. Ancak Çin'de ortaya çıkan corona virüs salıgını ile ilgili haber akışı tüm gelişmekte olan ülke para birimleri gibi Türk Lirası'nda da hafif bir değer kaybı yaşanmasına yol açıyor.

Dolar kuru, TL karşısında haftanın ilk üç gününde 5.94-5.95 lira aralığında hareket ettikten sonra dün kapanışa doğru 5.95'i aştı. Gece saatlerinde ise 5.96 lira seviyesini de geçti.

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından saat 09.10 itibarıyla 5,9650'den işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro kuru ise TL karşısında 6,5760'tan satılıyor.

Uzmanlar bugün yurt içi fiyatlamaları açısından yılın ilk Enflasyon Raporu ve sonrasında Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın yapacağı açıklamaların kritik önem taşıdığını belirterek, yurt dışında ABD'de büyüme, Avro Bölgesi'nde Ekonomik Güven Endeksi ve Almanya'da enflasyon verilerinin takip edileceğini bildirdi.Teknik açıdan dolar/TL'de 5,9850'nin direnç konumuna geldiğini söyleyen analistler, 5,9150'nin destek olarak izleneceğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.