Dolar kuru 4,83 TL üzerinde!

Dolar kuru 4,83 TL üzerinde!

Dün gece sığ piyasada rekor seviyelere ulaşan dolar kuru, TL karşısındaki sert düşüşün ardından, haftanın son işlem gününe kapanışa yatay bir seyir izleyerek başladı. Dolar kuru güne nasıl başladı? İşte dolar fiyatı...

Dün gece yarısı Asya piyasalarının sığ bölümünde 4,98 ile tüm zamanların rekorunu kıran dolar kuru, TL karşısında tarihi zirveden yönünü aşağı çevirdi. Hazine ve Maliya Bakanı Berat Albayrak'ın dün Merkez Bankası ile ilgili yaptığı açıklamaları ardından dolar kuru 4,78 lira seviyelerine kadar ind. Gün içerisinde dolar, tekrar TL karşısında 4,84 - 4,85 lira seviyelerine kadar yükselerek günü 4,85 lira civarında kapattı.

Haftanın son işlem gününde Asya seansında yukarı yönlü çıkış yapan dolar kuru, 4,8763 lira seviyesinden geri dönerek 4,85 liraya seviyesine kadar indi. Dolar kuru, saat 09:00 itibarıyla TL karşısında 4.8338 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro kuru ise TL karşısında 5.6349 liradan el değiştiriyor.

Piyasalar bu akşam Fitch'ten gelmesi muhtemel olan değerlendirmeleri bekleyek. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluş Fitch, Türkiye'nin görünümünün değiştirip değiştirilmeyeceği ise merak konusu. Piyasalar kapnış sonrası gelecek karar öncesinde ise dalgalı seyrin sürmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.