Dolar fırladı!

Dolar fırladı!

ABD tarafından gelen son dakika haberiyle dolar kuru yükselişe geçti. ABD Başkanı Donald Trump’ın tehdidi doları 5.85 TL’ye çıkardı.

Dolar kurunda Suriye gerginliği sürüyor. Son dakika haberleri peş peşe gelirken ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’ye yönelik yeni tehdidi piyasaları karıştırdı. Dolar kuru 5.75 TL seviyelerinden 5.85 TL seviyelerine kadar yükseldi.

Fırat’ın doğusuna yapılacak olası operasyonla ilgili Türkiye ile ABD arasında sert rüzgarlar esmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Trump ile Erdoğan arasında yapılan telefon görüşmesi sonrası ABD bölgeden askerlerini çıkarma kararı almıştı. Beyaz Saray Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yakın zamanda operasyon gerçekleştireceğini bu operasyonu desteklemeyeceklerini “ Türkiye, yakın zamanda Suriye'nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak." sözleriyle kamuoyuyla paylaştı.

Beyaz Saray’dan gelen son dakika haberi sonrası dolar kuru yükselişe geçerek 5.65 TL seviyelerinden 5.75 TL seviyelerine kadar yükseldi.

TRUMP’IN TEHDİT TWEETİ DOLARI UÇURDU

Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yapmayı planladığı operasyonla ilgili Beyaz Saray’dan gelen açıklama sonrası dolar kurunda hareketlenme yaşanırken ABD Başkanı Donald Trump’ın resmi twitter hesabından son dakika yaptığı küstah tehdit, kuru sert yükseltti. Trump’ın "Türkiye, benim büyük ve emsalsiz bilgeliğimle sınırları aşmak olarak değerlendirdiğim bir şey yaparsa, Türk ekonomisini yıkıp ve yok edeceğim (daha önce yaptım). (Türkiye'nin) Avrupa ve diğerleri ile birlikte, yakalanan IŞİD'lileri ve ailelerini gözetmeleri gerekiyor. ABD, IŞİD'in yüzde 100'ünün yakalanması da dahil olmak üzere, beklenenden çok daha fazlasını yaptı. Şimdi bölgedeki diğerlerinin kendi bölgelerini korumalarının zamanı geldi." sözleri dolar kurunu 5.85 TL’ye kadar yükseltti.

 

DOLAR KURU GÜNCEL FİYATI

Suriye konusunda ABD ile Türkiye arasında yaşanan gerginlik ve karmaşa hali sonrası dolar kuru 5.85 TL’ye kadar çıkarken Borsa İstanbul’un açılması ve dolardaki kar satışlarıyla birlikte 5.79 TL’ye kadar geriledi. Dolar kuru şu sıralarda 5.81 TL civarında seyrediyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum