Dolar 3,63 seviyesine çıktı

Dolar 3,63 seviyesine çıktı

Dün kapanışta 3,62 seviyesinden işlem gören dolar/TL kuru, bu sabah 08.53'te 3,6360 seviyesinde hareket etti.

'Dolar/TL dün gün içinde genel olarak yatay hareket ettikten sonra akşam saatlerinde yönünü yukarı çevirip hafif yükselirken, piyasalar dün yapılması beklenen ancak ertelenen ABD sağlık yasası oylamasını bekliyor.

Bugün yapılacak oylama Trump'ın bundan sonra ele alması beklenen ekonomi hakkındaki yasa tasarılarına partisinden gelecek desteğin bir göstergesi olarak kabul ediliyor.

Aslında dün yapılması planlanan oylama bugüne ertelenmiş olsa da Kongre'den yeterli desteği alamaması da imkanlar dahilinde.

Trump dün Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçi parti üyelerine, yeni sağlık yasa tasarısına destek vermemeleri halinde Obama dönemi sağlık yasasında değişiklik yapmayacağını ve bundan sonra vergi reformuna odaklanacağını söyledi.

'Piyasalar bekleme modunda'

Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan, "Piyasalar küresel anlamda bekleme modunda. Sağlık yasası oylaması bugüne ertelendi, bunun sonucu bekleniyor. ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde yüzde 2.43 seviyesine bir yükseliş oldu, dolarda güçlenme kura da hafif yükseliş olarak yansıdı. Yasanın geçememesi halinde Trump politikalarının uygulanabilirliği sorgulanır ki  bu da dolarda değer kaybına neden olabilir. Ancak bu sorgulama biraz risk iştahının kaçmasına da neden olabilir. Dolar/TL'de 3.60-3.65 bandında hareket izleyebiliriz" dedi.

Dün saat 17.29'da 3.6221/3.6235 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah saat 08.53'te 3.6360/3.6386 seviyesinde bulunuyor. Kapanışta 3.9070/3.9089 seviyesindeki euro/TL ise 3.9139/3.9164 seviyesinde.

Bugün yurtiçi piyasada ise takip edilecek önemli bir veri bulunmuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.