Dolar 3,59'a geriledi

Dolar 3,59'a geriledi

Güne düşüşle başlayan ve sabah saatlerinde 3,61 seviyesinden işlem gören dolar/TL, öğle saatlerinden itibaren 3,59 civarına geriledi.

Giderek daha fazla sayıda gelişmiş ekonomide faizlerin yükseleceği beklentisiyle, gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde görülen ve dolar/TL'yi bir haftada 3.50'li seviyelerden 3.60'ın üzerine taşıyan satış baskısı bugün ABD kaynaklı siyasi haber akışıyla zayıfladı.

Dün gün içerisinde 3.6440'ı test eden dolar/TL bugün saat 13.15 itibariyle 3,59 seviyesine çekildi. Dolar saat 14.26'da 3.5940 seviyesinden işlem gördü. Euro/TL paritesi ise aynı dakikada 3.1180 seviyesinde seyretti. 

ABD'de Başkan Donald Trump'ın en büyük oğlunun geçen yılki seçimlerde Rusya'dan yardıma açık olduğuna işaret eden yazışmaları gündeme gelmişti. 

Ahlatçı Yatırım tarafından geçilen bültende, "Dolar/TL'de teknik bir yorum yapacak  olursak, fiyatların 3,50-3,60 seviyesi üzerinde tutunuyor olması  kurda, yukarı yönlü potansiyelin ağır basmasına yol açabilir" denildi.

Bugün yurtiçinde ve yurtdışında açıklanacak önemli bir veri yok. Piyasada gözler ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın TSİ 17.00'da Kongre'de yapacağı açıklamalarda. Özellikle Yellen'ın 4,5 trilyon dolarlık bilanço küçültme hedefine dair vereceği olası mesajlar piyasaların dikkatinde olacak. Ardından saat 21.00'da ABD'de Bej Kitap raporu yayımlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.