Dolar, 3.87'nin üzerini denedi

Dolar, 3.87'nin üzerini denedi

Cari açık verisi sonrası 3.86 seviyesinin hemen altında yatay seyir izleyen dolar/TL'de hareketlilik TCMB açıklamasıyla arttı.

Haftaya 3.86 seviyelerinde başlayan dolar/TL, eylül ayı cari işlemler verisi sonrası önemli bir değişim göstermedi. Kur, yeni haftaya başlarken 3.85 seviyelerine kadar gevşedi. Ardından yeniden hareketlenen dolar/TL 3.8712 seviyesine kadar çıktı. Kur, saat 11:25 itibariyle 3.8665 seviyesinde yer aldı. Söz konusu hareketlilik TCMB Başkan Yardımcısı Kilimci'nin, reel sektörün kur riskinin yönetilmesi amacıyla bankanın ileriki günlerde yeni bir ürünü uygulamaya koyacağını bildirmesiyle yaşandı.

Yurtiçi piyasada öğleden sonra 143:0'da Kasım ayı TCMB beklenti anketi izlenecek.

Başbakan Binali Yıldırım ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in geçen haftaki görüşmesi piyasalarda sınırlı iyimserlik yaratırken, ABD ile ilişkilerin seyrini izlemeye devam edecek olan piyasalara küresel gelişmelerin yön vermesi bekleniyor.

ABD'de vergi indirimlerinin beklentilerden daha geç olabileceğine yönelik beklentileri dolar üzerinde baskı yapmaya devam ediyor. Bu hafta vergi indirimleri ile ilgili beklentiler fiyatlanmaya devam edebilecekken, ABD'de çarşamba günü enflasyonun dolara yön verebileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.