Dokunma kadına!

Dokunma kadına!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Konya Şubesi Basın Sözcüsü Fatma Nur Güler, "2015 yılı içerisinde günümüze kadar 255 kadın öldürüldü. Kadınlar, kendi hayatları hakkında söz sahibi olmak istedikleri için öldürülüyorlar"dedi

Kadına şiddet bitmek bilmiyor. Son yıllarda kadına yönelik yapılan şiddetlerde büyük bir artış söz konusu. Yapılan araştırmalarda 2014 yılında medyaya yansıyan kadın cinayetleri sayısı 294. 2015 yılında ise bugüne kadar 255 kadın bir erkek tarafından öldürüldü. 2015 yılının ilk 65 gününde 55 tane kadın öldürüldü. Bu 55 kadının ölümünden en çok dikkat çekeni ise Özgecan Aslan. Özgecan Aslan Mersin'in Tarsus ilçesinde Çağ Üniversitesı'nda öğrenci idi. 20 yaşında olan Özgecan Aslan bindiği minibüsün şoförü tarafından önve tecavüze maruz kaldı sonra ise yakılarak cesedi dere kenarına atıldı. Aslan'ın yanmış bedeni 13 Şubat 2015 günü suçu beraberindeki iki kişiyle işlediğini itiraf eden kişinin jandarma ekiplerini olay yerine götürmesi ile bulundu. Özgecan Aslan cinayetinin ortaya çıkması Türkiye çapında olayın ortaya çıktığı gün ve takip eden günlerde öfkeye ve gösterilere yol açtı. Binlerce kadın, kadınların tecavüzüne, şiddet görmesine ve öldürülmesine hükumetten yeterli tepkinin gelmemesiyle bu durumun normalleşmesi gerekçesiyle sokaklara döküldü. Olay sosyal medyada da büyük ilgi gördü ve ülke çapında pek çok gösterinin düzenlendiği 16 Şubat günü "Kara Pazartesi" olarak anıldı.

7 GÜNDE 2 CİNAYET

Geçtiğimiz hafta içinde sekreterinin eski kocası tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Aynur Dağdemir'de en son acısını hissettiğimiz bir erkek tarafından kurban edilen kadın cinayetlerinden bir tanesi. Yine geçtiğimiz hafta Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan bir AVM’nin girişindeki kafede  sevgilisi ile buluşan Jeofizik Mühendisi Sultan Kar çıkan tartışmada sevgilisi Maşallah Aktaş tarafından silahla öldürüldü. Sultan Kar bir erkek tarafından şiddete maruz kalıp ölen en son kadın cinayeti oldu.

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Konya Şubesi, artan kadın cinayetleri ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Gedavet Parkı'nda basın açıklaması yaptı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Konya Şubesi Basın Sözcüsü  Fatma Nur Güler, "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak kadın cinayetlerinde ceza indirimi uygulanmasın diye 25 Kasım'da mücadelemizi daha güçlü bir şekilde sürdüreceğiz. Kadın cinayetlerinde katillere kravat taktıkları için, 'pişmanım' dedikleri için iyi hal indirimi uygulanıyor. 'Tutku derecesinde sevdim' dediklerinde ise 'saygın tutum'indirimi uygulanıyor.'Erkekliğime laf etti' dediğinde ise haksız fil indimi uygulanıyor. Kadın cinayetlerinde ceza indiriminin uygulanmamasının tek yolu indirimlerin uygulanmamasını yasal güvence altına almaktır. 3 yıldır bekletilen kadın cinayetlerinde caydırıcı cezalar için, indirimlerin uygulanmaması önerimiz derhal yasalaştırılmalıdır.2015 yılı içerisinde günümüze kadar 255 kadın arkadaşımız bir erkek tarafından öldürüldü. Sadece eylül ve ekim ayları içerisinde öldürülen kadın kardeşlerimizin sayısı 45. Kadınlar, kendi hayatları hakkında söz sahibi olmak istedikleri için öldürülüyorlar. Bize 'Bir kadın olarak sus' diyenler karşısında hiçbir zaman susmadığımız gibi, bugünde susmuyoruz ve susmayacağız. Bugüne kadar tüm kazanımlarımızı dişimizle tırnağımızla söküp aldık. Bundan sonra kadın hareketimiz de mücadelemiz güçlenerek sürecek. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak kadın cinayetlerinde indirimlerin uygulanmaması mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

AHMET SÜTCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.