"Doktor Kontrolü Olmadan Lens Kullanmayın"

"Doktor Kontrolü Olmadan Lens Kullanmayın"

Merzifon’da faaliyet gösteren Emre Optik işletmecisi Emre Özyazıcı, doktor kontrolü ve tavsiyesi olmadan lens kullanılmamasını istedi.

Merzifon’da faaliyet gösteren Emre Optik işletmecisi Emre Özyazıcı, doktor kontrolü ve tavsiyesi olmadan lens kullanılmamasını istedi. Özyazıcı, "Yeni düzenlemeye göre artık lens kullanımı da doktor reçetesi gerektiriyor. Gözlük sektöründe hizmet veren işletmeler, müşterilerinin, lens kullanımı adına doktorlarından reçete alarak gelmelerini istiyor." dedi.

Vatandaşlar doktorlarından 'lens kullanması uygundur' raporu ve reçetesi alarak gözlerine uygun lensleri alabilecek. Konu hakkında bilgi veren Optisyen Emre Özyazıcı, gözlük kullanan her insanın lens kullanımı için muhakkak doktoru ile görüşmesi ve gözüne uygun lensi belirlemesi gerektiğini ifade etti.

Son yıllarda lens sektörü de gözlük sektörü gibi büyüyor. Gözlükte bulunan tek çerçevede hem uzak hem yakın camına paralel olarak lenslerde de artık tüm gözlük camı özellikleri bulunuyor. Konuyu değerlendiren Optisyen Özyazıcı, "Uzak yakın gözlük camları artık olduğu gibi lenslere de uygulanabiliyor. Daha önce sadece kozmetik lensler bulunuyordu. Lens sektörü, son yıllarda ilerleyip gözlüklerle aynı düzeye gelebildi. Gözlüklerden sıkılan bir vatandaş göz numarasına ve gözüne uygun olan gözlük ayarında lens bulabiliyor. Fakat bu lens için gerekli olan tek şey doktor reçetesi." diye konuştu.

GÖZÜNÜZ LENS KULLANIMINA UYGUN MU?

Doktor reçetesinde asıl amacın, vatandaşların gözlerine en uygun lenslerin belirlenmesi olduğunu vurgulayan Özyazıcı, "Birçok kalitede ve düzeyde lens bulunuyor. Her insanın gözü lens kullanımına uygun değil. Bunun yanı sıra gözü lense uygun olan insanların da en iyi lensi kullanması gerekir. Bunun için de doktor kontrolü gerekiyor. Kontak ve kozmetik lens dahil tüm lenslerin doktor kontrolünde kullanılması gerekiyor. Doktor kontrolünde kullanılan lensler göze zarar vermediği gibi daha sağlıklı görmeyi sağlıyor. Lens kullanan vatandaşlarımız, bu konuda hassas olup doktorlarına danışmadan lens kullanmamalarını tavsiye ediyoruz." şeklinde konuştu.

SON KULLANIM TARİHİNE DİKKAT

Lens kullanımında bir diğer dikkat edilmesi gereken konu ise lenslerin son kullanma tarihleri. Bir lensin ortalama ömrü 3 ay olarak biliniyor. Fakat kullanım tarzı ve lensin kalitesine göre ömrü uzayıp kısalabiliyor. Yine konuyu değerlendiren işletmeci Özyazıcı, "Lenslerin son kullanım tarihine çok dikkat edilmelidir. Lens kullanan müşterilerimizi bu konuda sürekli uyarıyoruz. Bir lens 15 gün içinde bile ömrünü tüketebilir. Bu nedenle 3 ayı geçirmemek şartı ile lensleri kullanırken ömrünü bitip bitmediğine dikkat edilmelidir." ifadelerini kullandı.


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.