Doğumsal katarakta operasyon uygulandı

Doğumsal katarakta operasyon uygulandı

Dünyagöz Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Ümit Kamış, biri 11 diğeri 13 yaşında doğuştan katarakt rahatsızlığı olan kardeş hastaları ile objektiflere poz verdi.

Prof. Dr. Ümit Kamış çocuk hastalarının durumu ile ilgili şunları söyledi: "Doğuştan sağ ve sol gözde de katarakt rahatsızlığı vardı ve görme seviyeleri yüzde 10 kadardı. Biz kardeşlerin önce sağ gözlerine katarakt operasyonu uyguladık. Bu hafta içerisinde de sol gözlerine yine katarakt operasyonu uygulayacağız. Doğumsal katarakt her 250 canlı doğumdan 1 tanesinde görülebilen bir göz rahatsızlığıdır. Doğumsal katarakt çocukların gözbebeğinde beyazlığa, şaşılığa ve titreme hareketlerine sebebiyet verebiliyor. Ailelerin çocuklarında şaşılık, titreme ve gözbebeğinde beyazlık gibi bulguları fark ettikleri anda bir göz hekimine başvurmaları gerekiyor. Doğumdan sonraki ilk 1 ayda yeni doğanlara göz muayenesi öneriyoruz. Eğer bu süre geçirildiyse 3 yaşında veya okul öncesi dönemde çocukların mutlaka göz muayenesi yaptırmaları gerekiyor."

Kardeşlerin annesi Şerife Hanım, "Çocuklarımın bebekliklerinden beri göz doktorları Ümit Kamış. Hastalara yaklaşımı ve ilgisinden dolayı Ümit Bey’i tercih ettik. İki çocuğumun da sağlığına kavuşmasını bekliyoruz. İki çocuğumun iki gözünde de katarak rahatsızlığı vardı. Sağ gözleri için ameliyat yapıldı. Ameliyattan sonra çocuklarım daha iyi görmeye başladı. Bu hafta sol göze de operasyon yapılacak. Emeklerinden dolayı Prof.Dr. Ümit Kamış’a, Dünyagöz Hastanesine ve personeline teşekkür ederiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.