Doğu Ve Güneydoğu Karate Turnuvası Yarın Batman’da Başlıyor

Doğu Ve Güneydoğu Karate Turnuvası Yarın Batman’da Başlıyor

Türkiye Karate Federasyonu’nun “81 İlde Karate” hedefiyle geçtiğimiz yıl Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde başlattığı proje kapsamında düzenlediği Doğu ve Güneydoğu İlleri Karate Turnuvası’nın ikincisi, 22-23 Ağustos’ta Batman’da...

Türkiye Karate Federasyonu’nun “81 İlde Karate” hedefiyle geçtiğimiz yıl Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde başlattığı proje kapsamında düzenlediği Doğu ve Güneydoğu İlleri Karate Turnuvası’nın ikincisi, 22-23 Ağustos’ta Batman’da yapılacak.

Son yıllarda yükselen başarı ve istikrar grafiği ile karatede dünyanın sayılı ülkeleri arasında gösterilmeye başlanan Türk karatesi, ülke sınırları içerisinde de yayılmaya devam ediyor. Lisanslı sporcu sayısı 150 bin barajını geçen Türkiye Karate Federasyonu, “81 İlde Karate” hedefiyle geçtiğimiz doğu ve güneydoğu bölgeleri kapsayarak başlattığı proje ile karate yapılmayan illere antrenör ve ekipman göndermişti. Proje kapsamında geçtiğimiz aylarda ilki düzenlenen Doğu ve Güneydoğu İlleri Karate Turnuvası’nın ikincisi 22-23 Ağustos günleri arasında Batman’da yapılacak.

Şehir merkezinde bulunan Atatürk Spor Salonu’nun ev sahipliği yapacağı turnuvaya Erzurum, Erzincan, Malatya, Van, Elazığ, Muş, Bingöl, Iğdır, Kars, Hakkari, Bitlis, Ardahan, Tunceli, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlurfa, Batman, Adıyaman, Siirt, Mardin, Kilis, Şırnak ve Ağrı illerinden gelecek sporcular katılacak.

1997 ila 2007 arası doğumlu sporcuların katılım göstereceği müsabakalar kata ve kumite branşlarında yapılacak. Sarı ve üstü kuşak sporcularının yer alacağı mücadeleler sonunda katada 10, kumitede ise 22 sıklette madalya dağıtılacak.

İki gün sürecek müsabakalar saat 09.30’da başlayacak.

ESAT DELİHASAN: TECRÜBE KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, 23 ilden yaklaşık 400 sporcunun katılmasını beklediği Doğu ve Güneydoğu İlleri Karate Turnuvası’nın amacının karateye yeni başlayan minik sporculara tecrübe kazandırmak olduğunu söyledi.

Esat Delihasan, bölgedeki sporcuları bir araya getirerek kaynaştırmak istediklerini belirterek, "Türk karatesi her geçen gün üzerine koyarak yoluna devam ediyor. Başarılıyız ancak her zaman söylediğimiz bir şey var; başarılı olmaktan ziyade bu başarıyı sürdürülebilir kılmalıyız. Bu doğrultuda karatenin 81 ilde yapılması hedefiyle geçtiğimiz yıl doğu ve güneydoğu bölgelerini kapsayan bir proje başlattık. İllere antrenör ve malzeme göndererek karate yapılmasını sağladık. Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlendiğimiz organizasyonla ilgili olumlu tepkiler aldık. Geçen yıl Mardin'de yapmıştık, bu yıl da Batman'dayız. Diğer iller de 'bizde de yapın' diye yoğun çağrıda bulunmuştu. Gelecek yıl başka ilde yapacağız." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.