Doğu Türkistan’da  zulüm bitmiyor

Doğu Türkistan’da zulüm bitmiyor

Doğu Türkistan Maarif Vakfı Genel Sekreteri Abdulahad Abdurahman, Çin devletinin Uygur Türklerine yaptığı işkencenin artık dayanılmayacak hale geldiğini belirterek, dünyanın bu zulme sessiz kaldığını söyledi

İnsan ve Medeniyet Hareketi Konya Derneği’nin düzenlediği, Doğu Türkistan Maarif Vakfı Genel Sekreteri Abdulahad Abdurahman'ın konuşmacı olarak katıldığı ''Yüz Yılın Şehidi Doğu Türkistan'' konulu konferans Konya Ticaret Odası konferans salonunda gerçekleştirildi.Konferans Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İMH Konya Başkanı Adem Ceylan’ın açılış konuşması ile başladı. Ceylan, “Anadolulu insanlar size söylüyorum zannetmeyin ki Allah sadece Suriyelileri imtihan eder, zannetmeyin ki Allah Doğu Türkistanlıları imtihan ediyor, zannetmeyin ki Allah Iraklıları veya Afganistanlıları imtihan ediyor. Allah onların imtihanı ile bizi imtihan ediyor. Acaba biz bu imtihan karşısında, bu musibet karşısında nasıl tavır alacağız. Biz musibetler karşısında kardeşlerimizi muhafaza edecek bir direnç göstermiyorsak, kardeşliğimizin imanımızın bedeli neyse bunu ortaya koymuyorsak veyl olsun bize. Biz eğer kardeşlerimizi unutursak, Mescid-i Aksayı unutursak, Halep’i unutursak, Doğu Türkistan’ı unutursak, biz Lal Mescidini unutursak, Afganistan’da Torabora Dağlarını unutursak yazıklar olsun bize. Rahmetli Aliya’nın dediği gibi demek istiyorum , ‘’Biz savaşımızı meydanda kaybedileceğine inanmıyoruz, biz savaşın düşmana benzediğimizde kaybedileceğine inanıyoruz.’’ O yüzden ölünceye kadar düşmanıma benzememek adına onlarla aynı masaya oturmayacak, onlarla aynı yemeği yemeyecek, onlarla aynı şeyleri izlemeyeceğiz. Allah kalplerimizi birbirimize benzetmesin diye. Çünkü en büyük zilletin düşmanımıza benzemek olduğumuzun farkındayız dedi. Adem Ceylan, “Sevgili kardeşlerim ölünceye kadar imtihan edileceğiz, biz Müslümanca şerefli bir şekilde ölmek istiyoruz Allah’ın katına Müslüman olarak çıkmak istiyoruz. O yüzden sabah namazında bir araya geleceğiz, bazen salonlarda bir araya geleceğiz, bazen meydanlarda bir araya geleceğiz bazen kavga meydanlarında bir araya geleceğiz, ama hep bir arada olacağız” diye konuştu.

HER EVE ÇİNLİ YERLEŞTİRDİLER

Doğu Türkistan’da yaşanan Çin zulmünü anlatmak için kürsüye gelen Doğu Türkistan Maarif Vakfı Genel Sekreteri Abdulahad Abdurahman, Çin’de yaşanan zulmü anlattı. Abdulahad Abdurahman, İnsanları Çinlileştirmek için akıl almaz işkenceler yapıyorlar, birkaç gün önnce gelen bir arkadaşım anlatıyor. Sadece 6 ay kalmış kampta, abdest alamıyorduk, çünkü yerler ıslanınca abdest almışsınız diye dövüyorlardı bizi, teyemmüm ediyoruz namaz kılmak istiyoruz fakat her taraf kamera olduğu için namaz dahi kılamıyoruz sadece yatağın altına sırt üstü yatarak ima ile namaz kılabiliyorduk diye anlattığı söyledi. Abdurahman, “Şimdi dışarıda kalanlara da, her eve bir Çinli yerleştirdiler ikiz aile projesi kapsamında, bu Çinliler her evde 5-6 ay kalıyor daha sonra başka bir Çinli geliyor onlar o aile ile beraber yaşayıp o aile hakkında raporlar hazırlıyorlar. Çoğu evlerde sadece kadınlar yaşıyorlar, erkeklerin çoğu hapiste ya kamplara götürülmüş ya da kaçak hayatı yaşıyorlar. Bunlara muamele o kadar iyi olması lazım ki tebessümle hizmet etmek gerekiyor, tebessümle bakmayanları bölücü, terörist olarak kayıt eder hapse attırır. O Çinli ne yapmak istiyorsa onu yapmak lazım domuz eti isterse yapacaksınız köpek eti istese yapacaksınız” dedi. Program Hasan Basri Balcı Hocanın Doğu Türkistanlı Müslümanlar için yapılan duanın ardından son buldu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.