Doğu-Batı buluştu

Doğu-Batı buluştu

Konya Gazeteciler Cemiyeti ve Van Gazeteciler Cemiyeti tarafından birlikte düzenlenen, program çerçevesinde Van'a giden Konya basını, 3 gün süren gezi ile Doğu-Batı basını buluşmasının ilk adımını attı

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Konya Gazeteciler Cemiyeti ve Vangölü Gazeteciler Cemiyeti tarafından birlikte düzenlenen ve 'Van Değişim Programı' adı verilen projenin ilk adımı atıldı. Konya Gazeteciler Cemiyeti tarafından sunulan projenin Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından onaylanmasının ardından yapılan çalışmalar çerçevesinde ilk olarak Konya'dan 27 gazeteci Van'a gitti. 3 gün süren gezi de Konya basını Vanlı meslektaşları ile biraraya gelirken Van'ın tarihi ve kültürel bölgelerini de gezme imkanı buldu. Projenin tanıtımı ve gezi hakkında bilgi veren Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Teşkilatlanmalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir amaçlarının tüm Türkiye genelinde ki gazetecilerin birbirleri ile dayanışmalarını sağlamak olduğunu ifade etti.

mi4a9944.jpg

İKİNCİ ADIM VAN BASINI KONYADA

Tarihi ve kültürü ile bölgelerinin ve ülkenin güzide şehirlerinden olan Konya ve Van’da görev yapan gazeteciler olarak gazeteci değişim programı kapsamında Konyalı ve Vanlı gazeteciler olarak biraraya geldiklerini de dile getiren Özdemir, "Bu gün bizler Konya'dan 27 gazeteci ile  Van'a geldik. Önümüzdeki bir tarihte ise Van'dan gelecek olan basın mensubu arkadaşlarımızı Konya'da ağırlayacağız. Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün ulaşım ve konaklama giderlerine destek olacağı bu organizasyonun diğer giderleri Konya ve Van Gazeteciler Cemiyetleri tarafından karşılanacaktır" diye konuştu. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak Türkiye'nin dört bir yanında ki basın mensuplarını birbirleri ile tanıştırma ve kaynaştırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekleyen Özdemir, "Türkiye’nin dört bir yanındaki meslektaşlarımız ile buluşma, kaynaşma, görev yapılan şehirleri görme ve daha yakından tanıma anlamında Basın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün öncülüğünde karşılıklı değişim programı hedefliyoruz.  Hem meslekteki dayanışmayı artırma, mesleki gelişimi sağlama, hem de şehirlerin tarihine, turizmine, kültürüne ve diğer değerlerine katkı sunmak adına gazeteciler olarak bu değişim programları ile katkı sunma inancındayız" dedi.

KAFALARDAKİ ÖNYARGILAR YIKILDI

Profesyonel turist rehberi Mehmet Emin Toktaş öncülüğünde 3 günlük gezi süresince Van'ın tüm kültürel, ekonomik bilgilerine sahip olmuş oldu. 3 gün süren gezi de Konya basını Vanlı meslektaşları ile biraraya gelirken Van'ın tarihi ve kültürel bölgelerini de gezme imkanı buldu. 28-29-30Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen Van programında Elit Otel'de konaklanırken, Konya ve Van basını ilk gün sırasıyla, Halime Hatun Kümbeti ve Gevaş Deniz Turizm ile Akdamar Adası gezisi ada gezisi ve yüzme programının ardından şarkılara bile konu olan Edremit'te 5 çayının ardından yöresel lezzetlerin yer aldığı akşam yemeğinde bir araya geldi. İkinci gün ise Van'ın Meşhur, 'Bak Hele Yusuf Konak Kahvaltı Salonu'nda meşhur Van kahvaltısı ile güne başlayan katılımcılar daha sonra Ahlat, Muradiye Şelalesi ile Selçuklu mezarları, Ev mağaralar, Müze ve el sanatları atölyelerinin gezme imkanı buldu. İlçe gezilerinin ardından Van'a dönen basın mensupları Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti Sosyal Tesislerinde verilen akşam yemeğinde Van'da  görev yapan basın mensupları ile karşılıklı bilgi alış verişi ve sohbet etkinliği ile günü noktaladı. Programın son gününde ise Konyalı ve Vanlı katılımcılar Van 100. Yıl Üniversitesi'nde ki kahvaltının ardından, Kedi Evi Van Kalesi ile Rus Pazarı ve Peynirciler Çarşısını gezerek 3 günlük Van gezisini tamamlamış oldu. Programın sonunda Van Gölü Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Konya basını VGC Başkanı Osman Bekleyen, Diyarbakır BYF İl Müdürü Melik Akaslan, Vanlı Gazeteciler ile uzun süre sohbet etme imkanı buldu.

Van Gezisi'ne Konya'dan katılan gazeteciler ise şu isimlerden oluştu, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi ve Yenigün Gazetesi Sahibi Mustafa Arslan, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve Memleket Gazetesi Sahibi Adem Alemdar, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Cemil Paslı, KGC Başkan Vekili Mustafa Yenikaynak, Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Markupçu, Duran Çölcü, KGC Müdürü Ali Sait Öge, Anadolu'da Bugün Gazetesi Sahibi Ahmet Baydar ve Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Ekmekçioğlu, Merhaba Gazetesi Muhabiri Halid Şen ve Berkhan Parlak, Manşet Gazetesi'nden Gökmen Sorguç, Yenigün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rasim Atalay, Yeni Haber Gazetesi Sahibi Lokman Koyuncuoğlu ve Mustafa Güden, Memleket Gazetesi'nden Ahmet Gökbaş ve Sami Gediz, Rasyonel Gazetesi'nden Mustafa Balkan, Konya'nın Sesi Gazetesi'nden Celalettin Boyalı, Hakimiyet Gazetesi'nden Mustafa Uğurlu, Telgraf Gazetesi'nden İsa Gökhan Duysak, Pusula Gazetesi'nden M. Mücahid Yaprakcı, Seydişehir ilçesinden Ali Saylan ve Murat Zeybek, Karapınar İlçesinden Mithat Korkusuz ve Kadınhanı İlçesinden Yalçın Dinç.

HALİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.