Doğu Anadolu Tarım Fuarı Erzurum'da Açıldı

Doğu Anadolu Tarım Fuarı Erzurum'da Açıldı

Doğu Anadolu Bölgesi Tarım ve Hayvancılık Fuarı Erzurum'da açıldı. Fuarda ulusal, bölgesel ve yerel 100'den fazla firma stant açtı.Erzurum, 2 Kasım'a kadar, Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük tarım ve hayvancılık fuarına ev sahipliği...

Doğu Anadolu Bölgesi Tarım ve Hayvancılık Fuarı Erzurum'da açıldı. Fuarda ulusal, bölgesel ve yerel 100'den fazla firma stant açtı.

Erzurum, 2 Kasım'a kadar, Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük tarım ve hayvancılık fuarına ev sahipliği yapacak. Yakutiye ilçesi İstasyon Meydanı'ndaki eski Galeria AVM'deki fuarın açılışı Vali Ahmet Altıparmak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mir Mahmutoğulları tarafından gerçekleştirildi.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, bölgesel bazlı bir fuarın güzel bir mekanda yapılmamasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Erzurum'un, bölgenin cazibe merkezi olduğunu ve güzel fuar mekanlarına ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Vali Altıparmak, bu konuda Büyükşehir Belediyesi'nin üzerine düşeni yapacağına inandığını kaydetti. Erzurum'un, bölge illerin yanı sıra Azerbaycan ve Gürcistan'a da sosyo ekonomik olarak hitap ettiğine vurgu yapan Altıparmak, "Erzurum'un nüfusu 400 bin değil, çevre iller ve ülkeler ile şehrin nüfusu 4 milyonu geçiyor. Erzurum, cazibe merkezi olmak istiyorsa cazip fuar alanlarına, üretim tesislerine sahip olmalı. Fuarcılık, Erzurum için hayati önem taşıyor. Böylesi fuarların güzel mekanlarda yapılması, buralada başka üretici ve yatırımcıların da gelmesine neden olur." dedi.

"BU FUAR ALANI ERZURUM'A YAKIŞMIYOR"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müsteşarı Mirmahmutoğulları ise dünyada enerji, su ve tüketilebilir gıdanın stratejik önem kazandığını söyledi. Sektörel fuarların yanı sıra ihtisas fuarların da üretici ile tüketicileri bir araya getirdiğini anlatan Mirmahmutoğulları, ihtisas fuarlarının çoğalmasının sektörel canlılık için önem arz ettiğine değindi. Mirmahmutoğulları, "İhtisas fuarlarına ihtiyaç var. Bunun için de fuar alanlarının albenisinin olması gerekiyor. Maalesef bu fuar alanı Erzurum'a yakışmıyor. Yeni fuar alanlarına ihtiyaç var." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.