Doğaseverlerden Öğretmenler Günü Yürüyüşü

Doğaseverlerden Öğretmenler Günü Yürüyüşü

Konya’nın Beyşehir ilçesinde yaşayan doğaseverler, Hüyük ilçesinde öğretmenler günü kapsamında doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirdi.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, yaptığı açıklamada, dernek bünyesinde faaliyet gösteren Beyşehir Doğa Yürüyüş Topluluğu tarafından Hüyük Dağları Otuzbirler Yaylası’na Öğretmenler Günü Doğa Yürüyüşü etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Doğa yürüyüşüne Beyşehir’in yanı sıra Konya merkez ve Hüyük ilçesinden de doğaseverlerin katıldığını belirten Büyükkafalı, “Ağrı Dağı’nda 1987 yılında kaybettiğimiz Hüyüklü dağcı ve öğretmen Fatih Şireci anısına da bu doğa yürüyüş etkinliğini gerçekleştirdik. Yürüyüşün son bulmasının ardından Hüyük’teki kabri başında Şireci’yi etkinliğe katılan topluluk üyelerimizle hep birlikte ziyaret ederek dualar ettik. Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlediğimiz etkinlikte 2 bin rakımlı Hüyük dağlarına çıktık, bin 600 metre yükseklikteki yaylaya gelen Hüyük Kaymakamımız Bayram Türker de bizlerle birlikte oldu ve bu anlamlı etkinliğe imza attığımız için tebrik etti. Kendisini aramızda görmekten duyduğumuz memnuniyeti ifade ettik, teşekkür ettik. Ayrıca, yaylada bir de bizlere yörede balık işleyen bir fabrikamız da sürpriz yaparak, mangal ateşinde pişirilen balıklardan ikram etti. Yürüyüş etkinliğinde topluluğumuzun pankartı ile Türk bayrağı açtık. Yine unutamayacağımız, çok farklı anılarla dolu bir yürüyüş etkinliği oldu. Öğretmenlerimizin bu anlamda günlerini topluluk olarak kutluyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.