Doğaseverler Dağın Zirvesinde Terörü Lanetledi

Doğaseverler Dağın Zirvesinde Terörü Lanetledi

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, doğaseverler doğa yürüyüşü etkinliğinde terör olaylarına tepki göstermek amacıyla omuzlarına astıkları Türk bayrakları ile bin 700 metrelik rakıma sahip Karakaya Dağının zirvesine tırmandı.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Doğa Yürüyüşleri Topluluğu tarafından, yaklaşık bin 700 metre yükseklikteki Karadiken Mahallesi Karayaka Dağı’na doğa yürüyüşü etkinlikleri kapsamında tırmanış gerçekleştirildi.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, tırmanışa Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Kampüsü’nde görev yapan akademisyenler ile üniversite öğrencilerinin de iştirakleri ile destek verdiğini vurgulayarak, "Tırmanışa, Beyşehir’in yanı sıra, Konya merkez ve Ilgın ilçemizden de doğaseverler iştirak etti. Önceden planlanmış olan bu yürüyüş etkinliğinde, Ankara’da yaşanan son terör saldırısı nedeniyle teröre lanet okumak için katılımcılarımız yürüyüş öncesinde dağıtılan omuzlarına astıkları Türk bayraklarıyla tırmanışı gerçekleştirdi. Bin 700 metrelik zirvede ise yine büyük bir Türk bayrağı açarak, teröre lanet okuduk ve böyle bir mesaj vermek istedik. Doğaseverler olarak yaşanan terör olaylarına çok üzülüyoruz ve artık bu olayların sona ermesini umut ediyor ve bekliyoruz” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.