Doğanlar’ın anneleri üretime katkı sağlıyor

Doğanlar’ın anneleri üretime katkı sağlıyor

“Görülmeyen Mahallede Üreten Anne Modeli” İle “Önder Annelere İstihdam Sağlama ve Okul Öncesi Eğitimde Farkındalık Yaratma” isimli proje kapsamında Doğanlar Mahallesi’nde anne ve çocukların eğitimi gerçekleştirildi.

Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin  Geliştirilmesi Hibe Programı kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye Hükumeti tarafından finanse edilen “Görülmeyen Mahallede Üreten Anne Modeli” İle “Önder Annelere İstihdam Sağlama ve Okul Öncesi Eğitimde Farkındalık Yaratma” isimli proje kapsamında Doğanlar Mahallesi’nde anne ve çocukların eğitimi gerçekleştirildi. Proje kapsamında annelere istihdama ilişkin eğitimler verilerek kadınların üreten anne, çocukların gelişimlerini desteklemeye yönelik eğitimler verilerek eğiten anne olmaları ve çocukların gelişimlerini destekleme hedeflendi.

Projenin amacı hakkında bilgi veren Proje Korrdinatörü Yrd. Doç. Dr. Devlet Alakoç Pirpir, “Proje kapsamında annelere ve çocuklarına eğitimler verilerek annelerin üreten ve eğiten anne olmalarına katkı sağlamak, çocuklarının eğitimi hakkında anneleri bilinçlendirmek, okul öncesi eğitimden yararlanan çocuk sayısının artırılmasına katkı sağlamak, annelerin ürettikleri ürünleri satarak istihdamlarını sağlayabilmek ve sosyal bütünleşmenin gerçekleştirilmesini sağlamak amaçlandı” dedi.

“Görülmeyen Mahallede Üreten Anne Modeli” isimli proje kapsamında Konya İli Karatay ilçesinde dört-sekiz yaşlar arasında çocuğu olan 50 roman anne  ile çocuklarına 20 Şubat 2017 ile 12 Mayıs 2017 tarihleri arasında Projenin amacı doğrultusunda; el sanatları eğitimi (keçecilik-dericilik), anne destek programı, okuma-yazma eğitimi, psiko-sosyal destek eğitimi, beslenme ve hijyen eğitimi; çocuklara ise sanat  eğitimi verildiğini kaydeden Pirpir, sözlerine şöyle devam etti: “Eğitimler sonucunda annelerin ve çocukların oluşturdukları ürünler Kayalı Parkı bölgesinde sergilenerek satışa sunulmuştur. Anneler ve çocuklar birlikte ürünlerini satmışlar ve anneler gününü kutlayarak etkili bir zaman geçirmişlerdir.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

img-20170530-wa0000.jpg

img-20170530-wa0003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.