Doğanhisar Ve Ilgın’ın Su Şebekesi Yenilendi

Doğanhisar Ve Ilgın’ın Su Şebekesi Yenilendi

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Doğanhisar ve Ilgın ilçelerinde işletim ömrü dolan boruları, uzun ömürlü, sağlıklı ve yüksek basınca dayanıklı borularla değiştirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, uzun zamandır kullanılan fakat toplum sağlığını tehdit ettiği için yenilenmesi gereken su hatlarında ıslah çalışmaları yapıyor. Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte tüm yerleşim birimlerinde su ve kanalizasyon hizmeti veren Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Doğanhisar ve Ilgın ilçe merkezlerinde önceden yapılmış, ekonomik ömrünü tamamlamış boruları yeniledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yıllar önce şebekesi döşenmiş su hatlarının geçtiği boruların zamanla kurum bağlayarak insan sağlığını olumsuz etkilediğini belirterek, bu nedenle işletim ömrü dolan boruları, uzun ömürlü, sağlıklı ve yüksek basınca dayanıklı borularla değiştirdiklerini söyledi.

DOĞANHİSAR’DA 5 BİN 154 METRE ISLAH

Doğanhisar İsmet Paşa Bulvarı’nda gerçekleştirilen anahat su şebekesi ıslah çalışmalarında toplam uzunluğu 5 bin 154 metre olan 100 yıl ömürlü, sağlıklı polietilen borular kullandığını kaydeden Başkan Akyürek, gerçekleştirilen çalışma sonucunda ilçenin sağlıklı ve kesintisiz su hizmetine kavuştuğunu dile getirdi.

ILGIN’DA SU ŞEBEKE ISLAHI

Ilgın ilçe merkezindeki ıslah çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Başkan Akyürek, “Ilgın ilçemizin merkezinde Vefa Tanır Caddesi’nde gerçekleştirdiğimiz anahat su şebeke ıslahı çalışmalarında KOSKİ Genel Müdürlüğümüz, farklı çaplarda toplam 3 bin 288 metre uzunluğunda 100 yıl ömürlü, yüksek basınca dayanıklı, sağlıklı polietilen borular kullanıyor. Ilgın’daki su hattı yenileme çalışmamız iki hafta içinde tamamlanacak. Hedefimiz, Konya il merkezindeki tüm hizmetlerimizi şehrimiz sınırları içerisinde bulunan tüm yerleşim birimlerine de ulaştırmaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.