Doğal yapı gelişecek

Doğal yapı gelişecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’daki diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte Derbent’teki bu güzelliği, bu imkanı bu tabii yapıyı, geliştireceğiz, güçlendireceğiz” dedi

Konya’nın Kış Sporları Merkezi olmaya hazırlanan Derbent ilçesindeki Aladağ’da kayak etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, çok sayıda profesyonel kayakçı ve Derbent halkı katıldı. 7'den 70'e karın keyfini çıkaran sporcular ve Derbent halkının mutluluğu gözlerinden okundu. Kayak etkinliğinde katılımcılara alanda mangal üzerinde pişirilen “sucuk ekmek” ikram edilirken, alana gelen kayakseverler de kayak takımları ve yanlarında getirdikleri kayak malzemeleri ile kayak yapmanın keyfini çıkardı. Aladağ’ın acemi pisti olacak alanında yaşanan kayak heyecanı zaman zaman renkli görüntüler oluşturdu.

_dsc5494.jpg

TÜRKİYEDE İLK 5'E GİRECEĞİZ

Derbent Belediyesi tarafından Aladağ’ın 1970 rakımında düzenlenen kayak etkinliğinde konuşan Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Konya’nın Kış Sporları Merkezi olacak Aladağ’la ilgili gelinen son gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Hedefinin Aladağ Kayak Merkezini Türkiye'de ilk 5'e yerleştirmek olduğunu söyleyen Acar, şu ifadelere yer verdi: “Burada bir kilometreden fazla pist alanı var. Uludağ’da pist alanı 550 metre, yani biz oranın iki katı büyüklüğünde birinci etap pist alanı yapıyoruz. Yine orada 40 dereceyi bulan eğim var, bizim eğimlerimiz 30 dereceyi geçmiyor. Dolayısıyla burada kayağa yeni başlayanların sakatlanması pek söz konusu olmayacak. Büyükşehir Belediyesi ve Konya Valiliği'nin desteğiyle Aladağ hakettiği konuma gelecektir.”

_dsc5478.jpg

DOĞAL YAPIYI GELİŞTİRECEĞİZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Aladağ’daki etkinlikte etrafı görünce diğer uluslararası kayak merkezlerinden bir benzerinin havasının yaşanmakta olduğunu hissettiğini söyledi. Akyürek, "Aladağ mevkisine çıkarken manzara gerçekten çok güzel.Sadece kayak için değil, onun dışında gezmek, doğal ve tabii güzellikleri görmek için de burası bir avantaj.Derbent'te kristal kar denilen kaliteli bir kar yapısı var. Başlangıçta belli bir seviyede telesiyeji, telesiyeji idari merkezi, sosyal tesisi ile bir kayak alanı oluşturup devamında da Türkiye’ye hitap eder. Çevre düzenlemesi, altyapı, konaklama tesisleri, özellikle yaz kış kullanılabilecek alanlar oluşturma hedefiyle yola çıkmamız gerekiyor. Planlama öyle yapılıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi yine Konya’daki diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte Derbent’teki bu güzelliği, bu imkanı bu tabii yapıyı, geliştireceğiz, güçlendireceğiz. İnşallah güzel bir alanın burada oluşmakta olduğunu görüyoruz. Burada en büyük pay Derbent Belediye Başkanımıza aittir. Derbent Belediyesi ile birlikte kısa bir sürede burada yatırımın başlamasını sağlayacağız” dedi.

KONYA TURİZMİNE KATKI SAĞLAYACAK

Konya Valisi Yakup Canbolat da Aladağ’ın kayak merkezi haline geldiğinde Konya’nın güzelliğine bir güzellik daha katacağını belirterek, “Derbent'in hem Antalya'ya hem de Konya'ya yakın olması turizmin gelişmesi için büyük bir avantaj. Konya'da yüz bini geçkin öğrenci var. Özellikle üniversite öğrencileri turizme bol katkı sağlayacak. Derbent ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın söyledikleri Aladağ Kayak Merkezi olarak ileriye dönük olarak gelişmesi hepimizi heyecanlandırıyor . Hep beraber canı gönülden en kısa sürede bu söylenenler hayata geçer diye ümit ediyoruz. Öyle olduğunda Konya güzelliğine bir güzellik daha katacak ve o güzellikten Konyalılarla birlikte bütün Türkiye’de istifade edebilir olacak” ifadelerine yer verdi. Yapılan konuşmalardan sonra Vali Yakup Canbolat ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kayak merkezi yapılacak alanda incelemelerde bulundu.

TOLGA PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.