‘Doğal’ bebek ayakkabısı ilgi görüyor

‘Doğal’ bebek ayakkabısı ilgi görüyor

Konya’da faaliyet gösteren  Barmea Bebe Ayakkabıları firması, Türkiye’de ilk olarak hiçbir kimyasal madde kullanmadan bebek ayakkabısı üretti.

Tamamen elde üretilen ve bebeklerin evde kullanmaları için tasarlanan patik ayakkabı, üretimine yeni başlanmış olmasına rağmen vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.  Üç aylık bir çalışma sonucu geliştirdikleri bebek ayakkabısının üretimden paketlenmesine kadar hiçbir kimyasal madde kullanılmadığını ifade eden  Barmea Bebe Ayakkabıları Firma Yetkilisi Mehmet Taş, “Bu ürünün tamamı elde yapılıyor. Makina kullanılmıyor. Elle kesiliyor, el yordamı ile deniliyor. İçine konulan tabanlıklar da antibakteriyel özellikte. Hem anatomik hem ortopedik özelliğe sahip. Tabanlıklar lateks malzemesinden. Lateks ağacı var, bu ağacın içinden çıkan sıvı ile yapılıyor. Bu tabanlığı yapıştırdığımız  yapıştırıcı da lateks. Yapıştırıcısına kadar hepsi doğal malzemelerden imal ediliyor yani” dedi.

2-2-004.jpeg

İMİTASYON MALZEMELER SAĞLIKSIZ

Ayakkabının deri malzemesinin sığır derisinden yapıldığını söyleyen Firma Yetkilisi Mehmet Taş, şöyle konuştu: “Derinin özelliğinin kaçmaması için, bir kimyasal karışmaması için boya kullanmıyoruz. Deri üzerine boya kullanmadığımız için deri üzerindeki özgün izleri görebiliyorsunuz. Ton ton farklılıklar oluyor ayakkabı üzerinde. Tamamen kişiye özel emsalsiz bir ürün olmuş oluyor. Bu ürünün endüstriyel tasarım patentine de başvurduk. 3 aylık bir araştırma sonucu böyle bir ürün çıktı. Şu anda siparişe göre özel üretim olarak çalışıyoruz. Bu ürün evde patik niyetine giyiliyor. Dışarıda kullanmaya uygun değil. Asıl amaç çocuğun ayak gelişiminin kalıba, ayak anatomisine uygun şekilde düzgün olması. En büyük özelliği deri olması. Derinin gözenekleri vardır ve nefes alır. ayak terlese dahi, deri vasıtası ile dışarı atılır. Piyasada çokça bulunan imitasyon, naylon malzemeli patik ve ayakkabılarda gözenek yoktur. Bebe ayakkabılarının yüzde 90’ında imitasyon malzeme kullanılıyor. Bu mantar hastalıklarına neden oluyor.”

GÖSTERİŞ DEĞİL SAĞLIK ÖN PLANDA

Mehmet Taş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim ayakkabımızda gösteriş yoktur. Eski çarıklara benzer. Tek renk zaten. Diğer ayakkabılarda süsleme çoktur ama çok kimyasal kullanılır. Tabanlarını çok sert yapılıyor piyasadaki ürünlerin. ayak esnemiyor bile.  Tamamen elle imal edildiği için ürünümüzde işçilik fazla. Bir çiftin yapımı 3.5 saati buluyor. Sağlıklı olabilmesi için de 1 gün kalıpta bekletiyoruz. Hemen fırından çıkar çıkmaz sökülmüyor. Ürünün gönderimini de ham bez çantada yapıyoruz. Sosyal medyada çok aşırı ilgi var ürünümüze. İnsanlar artık doğal ürünlere ilgi gösteriyor. ‘@barmeabebe’ instagram sayfasından ürünümüz hakkında bilgi alabilirsiniz.”

HÂLİD ŞEN

barmea.jpeg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum