Doğadan Topladığı Taşları Sanat Eserine Dönüştürüyor (Özel)

Doğadan Topladığı Taşları Sanat Eserine Dönüştürüyor (Özel)

Azerbaycan'ın Haçmaz ilçesinde yaşayan Adalet Elman, maharetli elleriyle taş parçalarını sanat eserine dönüştürüyor. Usta Elman'ın doğadan topladığı taşlardan yaptığı portreler, süs eşyaları, minyatürler görenleri şaşırtıyor....

Azerbaycan'ın Haçmaz ilçesinde yaşayan Adalet Elman, maharetli elleriyle taş parçalarını sanat eserine dönüştürüyor. Usta Elman'ın doğadan topladığı taşlardan yaptığı portreler, süs eşyaları, minyatürler görenleri şaşırtıyor. Herkesin sıradan bir taş gözüyle baktığı taş parçalarından sanatsal figürler tasarlayan Elman, eserlerinde geçmişin izlerini de yaşatmaya çalışıyor. Yaklaşık 22 yıldır çakısıyla doğada bulduğu küçük ebatlı taş parçalarına şekil veren Elman, ülkede ve yurt dışında sanat sergilerine de katılarak çeşitli ödüller almış. Elman, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekerek yaptığı işlerden iyi kazanç elde ettiğini söyledi.

Başkent Bakü'de tarihi İçeri Şehir'de bulunan İncesenet Müzesi'nde sergi açan Azeri sanatçı, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, dünyaca ünlü liderlerin portrelerini taş üzerinde işlediğini söyledi. Eserlerinde Türk şahsiyetlerine de yer verdiğini vurgulayan Elman, Mustafa Kemal Atatürk, Kanuni Sultan Süleyman ve Yunus Emre'nin portrelerinin de sergide bulunduğunu dile getirdi. Yaptığı işin ender bulunan sanat türlerinden olduğunu belirten Elman, söz konusu sanatı işlerken kullanılacak aletleri bile kendisinin tasarladığını kaydetti. Yaptığı işin zorluğuna göre bazen bir işin 6 ay kadar zamanını aldığını dile getiren Elman, bir çok konularda taş üzerinde eserler yaptığını sözlerine ekledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.