Doğa Koleji hedef büyüttü

Doğa Koleji hedef büyüttü

2016 yılı eğitim sektörünün en büyük devralma işleminin yaşandığı Doğa Okulları’nda, Genel Müdürlük görevini üstlenen Devrim Karaaslanlı, dün düzenlenen basın toplantısında Konya Doğa Koleji’nin yeni dönemdeki hedeflerinden bahsetti

Genel Müdür Yardımcıları Ali Rıza Lüle, İletişim Koordinatörü Turgay Türker’in de  katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda gelecek hedeflerini de açıklayan Devrim Karaaslanlı, Doğa Okulları’nın 104 kampüste 70 bin öğrenci ile Türkiye’nin en büyük okullar grubu ve marka bilinirliği en yüksek eğitim kurumu olduğunu kaydetti. Önümüzdeki dönemde temel hedeflerinin eğitimde yüksek standartlarını daha da ileri taşımak olduğunun altını çizen Karaaslanlı, “İlk 3 yılda kampüs sayımızı 150’ye çıkaracağız. Minimum 100 bin öğrenci hedefimiz var” dedi. Konya’da da Doğa Koleji’nin yeni döneme oldukça iddialı hazırlandığını kaydeden Karaaslanlı, “Konya’nın en iyi öğretmenleriyle anlaşmalar yaptık. Önümüzdeki yıl her alanda en iyi sonuçları alacak bir kadro kuruyoruz. Çocuklarımızın Konya Doğa Koleji’nde, müzikten spora, sanattan bilime her alanda müthiş işler başarması için kolları sıvadık. Artık Konya Doğa Koleji’nin ismi eğitim alanında çok daha fazla konuşulacak” diye konuştu. CEO Devrim Karaaslanlı, eğitimin Türkiye’de ve dünyada gelir dağılımındaki eşitliği giderme yolunda çok önemli bir alan olduğunu, iyi eğitimli gençlerin hayatlarını değiştirme fırsatı bulduğunu, ancak  eğitim sektörünün hala istenilen seviyelerde gelişme göstermediğini vurguladı. Karaaslanlı, “2002 yılında özel okulların tüm okullar içindeki oranı yüzde 3 seviyesindeyken bugün hala yüzde 7 seviyelerinde.  OECD ortalaması yüzde 15. MEB’in bu oranı yüzde 12’lere çıkartmak gibi bir hedefi var ve sektöre  destek veriyor. Özel okul alanı ülkemizde gelişime çok açık bir noktada” dedi. Özel okullardaki eğitim kalitesinin TEOG, YGS/LYS’lerde alınan sonuçlarda da ortaya çıktığını aktaran Karaaslanlı, “Devlet okullarında başarı oranı yüzde 57’lerde kalırken, özel okullarda yüzde 80’lere ulaşıyor. Bu ülkenin çocuklarına daha iyi eğitim hizmeti sunmak için maddi anlamda ulaşılabilir olmak da önemli. Doğa Okulları, ailelerin zorlanmadan çocuklarını gönderebilecekleri,  aynı zamanda en iyi eğitimi alabilecekleri bir okul olma özelliğinde” dedi.

“HEDEFİMİZ, 3 YILDA 150 OKULA ULAŞMAK”


Önümüzdeki dönem hedeflerinden de bahseden Devrim Karaaslanlı, şöyle devam etti: “Eğitimin yanı sıra, sanat, spor ve sosyal alanlardaki başarılarımızla da öne çıkıyoruz. Öğrencilerimiz her yıl ulusal ve uluslar arası pek çok ödüller alıyor.  Bundan sonraki hedeflerimiz, akademik başarılarımızı ve yabancı dil eğitimindeki başarımızı daha da ön plana çıkartmak.  Bir diğer hedefimiz de okul sayımızı 3 yılda 104’ten 150’ye; öğrenci sayımızı minimum 100 bine çıkarmak.Bununla da sınırlı kalmayacağız.  Bu büyümeyle beraber üniversite kurma adımlarıyla  anaokulundan üniversiteye kadarki tüm eğitim süreçlerinde Doğa olarak yer alacağız. ”

İNGİLTERE VE UKRAYNA’YA OKULLAR ZİNCİRİ

Devrim Karaaslanlı, yurtdışı hedeflerini de anlatarak, “KKTC’de okul sayımızı 2’den 3’e çıkaracağız. KKTC’de  ayrıca bir üniversite için yatırımlarımızı da sürdürüyoruz. İngiltere’de ve Ukrayna’da ise kısa vadede okullar zinciri kurma projemiz var” dedi. Eğitimci kadrosuna özel bir önem verdiklerinin de altını çizen Karaaslanlı, “Tüm öğretmenlerimizin maaşlarında iyileştirme yapacağız. Bizim öğretmenlerimiz hem maddi, hem manevi anlamda mutlu olacaklar.” diye konuştu. Doğa Okulları’nın Eğitimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Lüle de, gelecek dönemde  iyi bir eğitimin temel unsuru olan öğretmenlerin eğitimine ağırlık vereceklerini belirterek, “Bunu zamanla bir öğretmen akademisine dönüştüreceğiz. Ülkemizin tüm öğretmenlerinin hizmetine sunacağız. Bu alanda MEB onaylı özel bir projemiz de bulunuyor” dedi.

HAKAN ARMUTCU merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.