Doç. Dr. Taş: Kentsel Dönüşüm Moda Ama Yanlış Anlaşılıyor

Doç. Dr. Taş: Kentsel Dönüşüm Moda Ama Yanlış Anlaşılıyor

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Taş, "Kentsel dönüşüm, moda bir kavram ama yanlış anlaşılıyor." dedi.Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 4. sınıf öğrencileri,...

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Taş, "Kentsel dönüşüm, moda bir kavram ama yanlış anlaşılıyor." dedi.

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 4. sınıf öğrencileri, ‘Mimari Tasarım’ dersi kapsamında hazırladıkları Reyhan Bölgesi temalı projelerinin sunumunu yaptı. Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleştirilen derse katılan ve genç mimar adaylarını dinleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gençlerin geleceğin Bursasına dair önemli detaylara dikkat çektiğini söyledi.

Bursa’nın güzelliklerinin, bir evrensel değer olan UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alındığını hatırlatan Başkan Altepe, "Gençlerimiz, Bursa’nın en önemli bölgelerinden olan Hanlar Bölgesi’ndeki Reyhan ve civarı ile ilgili kafa yormuşlar, güzel çalışmalar da ortaya çıkmış. Bugün farklı gelse de gelecekte uygulanabilecek güzel projeler var. Bursa’nın kalbi çarşı ve hanlar bölgesi. Bizler de Hanlar Bölgesi’nde 11 yıldır restorasyon çalışmaları yaparak kentin değerlerini gün yüzüne çıkarıyoruz. Bugüne kadar pek çok eseri ayağa kaldırdık. Artık Büyükşehir Belediyesi olarak Haşim İşcan Caddesi ile Cumhuriyet Caddesi arasında kalan Reyhan Bölgesi’ne girerek, buraya değer katacak çalışmaları gerçekleştirmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

"KENT TASARIMINDA KURUMLAR ARASINDA KOORDİNASYON SAĞLANMALI"

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk de bir şehrin geleceğinin tasarlanmasında, hem kent hem kentli için, kurumların ve farklı meslek gruplarının koordinasyon halinde çalışmalarının önemine işaret etti. Prof. Akıncıtürk, şunları kaydetti: "Yarının Bursasını nasıl hazırlayabiliriz? Bursa’nın yaşayan bir müze kent olması için gereken ne? Bu gibi konular üzerinde düşünüyoruz. Öğrencilerimiz de kentle ilgili projelerini hazırlayıp sunuyorlar. Hanlar Bölgesi, Bursa’nın kalbidir. Öğrencilerimize geleceği planlarken kenti, kentliyi, silüeti, tarihi değerlendirerek en doğru projeyi, en güzel verimi alabilecek şekilde nasıl kullanabilecekleri konusunda çalışmaya yönlendiriyoruz. Yaşanabilir alanlar oluşturulmasını hedefliyoruz."

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Başkanı Doç. Dr. Murat Taş ise ‘Mimari Tasarım’ dersi kapsamında daha önce de Hisar Bölgesi ile ilgili projeler oluşturduklarını ifade ederek, "Öğrencilerimizle Bursa’nın geneline yönelik projeler üzerinde çalışıyoruz. ‘Kentsel dönüşüm’ moda bir kavram ama yanlış anlaşılıyor. Kentsel dönüşüm çalışmaları yapılırken bölgenin sosyal ve kültürel detaylarla da rehabilite edilmesi önem taşıyor." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.