Doç. Dr. Nağaç'tan İşsizlik Uyarısı

Doç. Dr. Nağaç'tan İşsizlik Uyarısı

Son zamanlarda yaşanan ekonomik sıkıntıların işsizliği tetiklediğini belirten Zirve Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdülkadir Nağaç, işsizlik rakamlarının son dönemlerde artış göstermeye...

Son zamanlarda yaşanan ekonomik sıkıntıların işsizliği tetiklediğini belirten Zirve Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdülkadir Nağaç, işsizlik rakamlarının son dönemlerde artış göstermeye başladığını belirterek önlem alınması gerektiğini vurguladı.

İşsizlikte yaşanan artışın birçok temele dayandığına dikkat çeken Abdülkadir Nağaç, "Son zamanlarda büyümede yaşanan yavaşlama, ekonomik dalgalanmalar, enflasyondaki artışlar, yatırım seviyesindeki azalmalar, uluslararası arenadaki siyasi gelişmelerin ülke içine olan etkisi, genç işsiz oranındaki aşırı yığılmalar ve istihdamdaki daralmalar işsizlik oranında yaşanan artışın temelini oluşturuyor. Bu durum da doğal olarak işsizlik rakamlarında geçtiğimiz yıllara göre artış yaşanmasına neden oluyor." diyerek işsizlikte yaşanan artışların nedenlerini sıraladı.

Nağaç, bu gibi nedenlere dayanan işsizliğin piyasalara kısa vadede çok etki etmeyeceğini ama geniş zaman diliminde piyasalar üzerinde olumsuz bir etki oluşturabileceğini açıkladı. Nağaç, bu nedenle gelecek dönemlerde piyasaların işsizlik temelli etkilerden kurtulabilmesi için Merkez Bankası üzerindeki baskıların minimize edilmesi gerektiğini söyledi.

"BANKACILIK SEKTÖRÜNDE CİDDİ DÜZENLEMELER YAPILMALI"

İşsizlikte yaşanan artışın önlenebilmesi için istikrarın çok önemli olduğuna değinen Nağaç, sözlerini şu şekilde tamamladı: "İşsizlik oranında yaşanan artışları önlemek için ekonomik istikrar ve toplumsal huzur çok önemli. Çünkü bunlarda yaşanan aksi durumlar yatırımcıyı tedirgin edecek ve yatırımcının ülkeden kaçmasına neden olacaktır. Bu nedenle özellikle bankacılık sektöründe ciddi düzenlemeler yapılmalı, istihdam oranında mümkün olduğunca artış sağlanmalıdır. Uluslararası yatırımcıların ülkeden kaçmasını önlemek ve ülkenin kredi notunu düşürmemek için kredi derecelendirme kuruluşlarıyla iyi ilişkiler kurulmalıdır." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.