Doç. Dr. Gökoğlu: Konyaaltı Sahilinde Suyun Yeşile Dönmesi Bir Doğa Olayı

Doç. Dr. Gökoğlu: Konyaaltı Sahilinde Suyun Yeşile Dönmesi Bir Doğa Olayı

Masmavi ve berrak denizi ile bilinen Antalya'nın Konyaaltı sahilinde önceki gün suyun rengi yeşile döndü. Bu durum vatandaşlar tarafından kaygıyla karşılandı. Belediye yetkilileri yaşanan durumu analiz etmek için su numunesi aldı. Akdeniz...

Masmavi ve berrak denizi ile bilinen Antalya'nın Konyaaltı sahilinde önceki gün suyun rengi yeşile döndü. Bu durum vatandaşlar tarafından kaygıyla karşılandı. Belediye yetkilileri yaşanan durumu analiz etmek için su numunesi aldı.

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu’ndan konuyla ilgili rahatlatan bir açıklama geldi. Gökoğlu yaşanan durumun bir doğa olayı olduğunu savundu, paniğe gerek olmadığını söyledi. Olayın yaşandığı bölgede herhangi bir çalışma yapmadıklarını ifade eden Gökoğlu, konuyu basından takip ettiğini belirtti. Yaşanan durumun bir 'alg patlaması' olduğunu dile getirdi. Fitoplankton çoğalmasına bağlı olarak ortaya çıkan bir durum olduğunu söyleyen Gökoğlu, bunun doğal olduğunu vurguladı.

Gökoğlu, tatlı su olarak ifade edilen ırmak ve suların denize karışmasının alg patlamasına ortam hazırladığını söyledi. Korkuya gerek olmadığına değinen Gökoğlu, “Eğer zehirleme etkisi olsaydı yoğun balık ölümü yaşanırdı. Ancak böyle bir durum yaşanmadı. Hiç kimse endişe etmesin.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.