Doç. Dr. Abdullah Uzun, vefat etti

Doç. Dr. Abdullah Uzun, vefat etti

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdullah Uzun, dün akşam geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

NEÜ Rektörü Muzaffer Şeker, Uzun'un vefatı nedeniyle yayımladığı mesajında, "Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi, Tübitak Bölge Temsilcisi Doç. Dr. Abdullah Uzun hocamızın Hakkın rahmetine kavuşmuş olduğunun üzüntülü haberini almış bulunmaktayım. Tüm üniversitemize başsağlığı diler ve yakınlarına sabrı cemil niyaz ederim. Rabbim cennetinde buluşturması dileği ile..." şeklinde duygularını ifade etti.

Doç. Dr. Abdullah Uzun, 1962 yılında Konya'da doğdu. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünde, doktora eğitimini Sakarya Üniversitesi Makine Mühendisliği programında tamamladı. 1995-2014 yılları arasında Sakarya Üniversitesinde hizmet veren Uzun, 2014 yılından itibaren NEÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinde Uçak Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak görev yapıyordu.

Çok sayıda bilimsel eseri bulunan Uzun, aynı zamanda TÜBİTAK Konya Bölge Koordinatörlüğü görevini sürdürüyordu. Abdullah Uzun 3 çocuk babasıydı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.