Diziyi izleyen oraya akın ediyor!

Diziyi izleyen oraya akın ediyor!

“Diriliş Ertuğrul” dizisi sonrası Ertuğrul Gazi’nin türbesinin bulunduğu Bilecik’in Söğüt ilçesi ziyaretçi akınına uğradı.

Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu Osman Gazi’nin annesi Halime Hatun ve Babası Ertuğrul Gazi’yi anlatan ve TRT’de yayına giren “Diriliş Ertuğrul” dizisi sonrası, Ertuğrul Gazi ve eşi Halime Hatun mezarının bulunduğu türbe Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen ziyaretçiler ile dolup taşıyor.

Ziyaretçiler, türbelerde Fatihalar okuyup, dualar ederek tanıtıcı levhaları dikkatli bir biçimde okuyorlar görevlilerden bilgi alıyorlar.

Türbeye ziyaret gelen ziyaretçiler, kendilerinin Türkiye’nin dört bir yanindan gelen ziyaretciler, TRT’de çıkan dizi sonrası geçmişlerine daha da özen gösterdiklerini ve bu dizinin ziyaretlere vesile olduğu ifade ettiler. Ertuğrul Gazi türbesi etrafında bulunan hediyelik eşya ve çeşitli yiyecekler satan esnaf ise; kış mevsimi olduğu için umdukları kadar ziyaretçi gelmediğini bu ziyaretçi akınının yaz aylarında daha fazla olacağını, dizinin işlerine katkı sağladığını belirtiler.

“DİRİLİŞ” ERTUĞRUL GEÇ KALINMIŞ BİR ÇALIŞMA”

Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, böyle bir dizinin çekilmesinde Söğüt’ün tanıtılması açısından oldukça önemli olduğunu belirterek, “Ben öncelikle sizin aracılığınızla diziyi yapan senaristinden oyuncusuna, ışıkçısından set görevlilerine kadar hepsine emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ertuğrul dizisi geç kalmış bir çalışmadır. Keşke bizim tarihimizde dönüm noktası olan mihenk taşı olan bütün şahsiyetlerle ilgili bu tür belgeseller, diziler veya tanıtıcı filmler yapılabilse. Ertuğrul dizisinin de ben geç de olsa çok faydalı olacağı kanaatindeyim. Söğüt'ün Belediye Başkanı olarak biz gerek halkımızla birlikte mutlu olduk. Bu dizi Söğüt'ün tanıtımına katkı sağlayacaktır” dedi.

“SON ZAMANLARDA ZİYARETÇİ SAYIMIZDA ARTIŞ VAR”

Ertuğrul Gazi türbesinde gelen misafirleri karşılayan gorevli Halil Özkan ise; “Ertuğrul Gazi Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu olan Osmangazi'nin babasıdır. Son zamanlarda ziyaretçi sayımızda bir artış da göründü. Biz bunun sebebi olarak TRT 1'de yayınlanan “Diriliş Ertuğrul” dizisini olduğunu düşünüyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.