Dizilerde oyuncuların kullandıkları saatler

Dizilerde oyuncuların kullandıkları saatler

Dizilerde oyuncuların kullandıkları saatler

                Diziler neredeyse hayatımızın tamamında rol almaya başladılar. Her türden dizilerin popüler tv kanallarında reytingler kırdığını biliyoruz. Dram olsun, aksiyon olsun, macera olsun hemen hemen her kategoride dizi mevcut.  Bazıları Türk aile kültürüne ters düşerken, bazıları neredeyse evimizi yaşantımız anlatacak kadar samimi yansıtılmaktadır. Şikayetçi olalım veya olmayalım artık tüm diziler ile işli dışlı olduk.
 

Tv kanallarında oynayan ve bayağı ilgi gören dizilerdeki ünlü oyuncuların rollerine göre kendimize benzettiklerimiz de olmaktadır. Hal böyle olunca oyuncuların seneryo gereği aldıkları rollerde kullandıkları aksesuarları da yakından takip eder olduk.
 

                Popüler olan tv dizilerine ve dizideki karakterlerin kullandıkları saatleri yakından inceleyelim. Son yıllarda bayağı reyting alan dizilerin başında hiç şüphesiz “ÇUKUR”  geliyor. İlk etapta dizide göze çarpan oyuncu “VARTOLU” lakaplı Erkan Kolçak’tır. Dizideki rolü gereği gerçek yaşamda kendisini ona benzetmeye çalışan bi dolu insan görmekteyiz. Sevilen karakter dizide kolundan çıkartmadığı saati ise takipçileri tarafından ilgi odağı olmuştur. Vartolu Sadettin’in kullandığı kol saati Rolex markasına ait day-Date modeline ait, düz siyah kadran ve üstten takvimli, altın rengi modelidir. Saate ilgi fazla ama, ürünün orijinal fiyatının bayağı bi yüksek olması, insanlar  satıcılarına yöneltmiştir.

g+Âk+ge-bahad¦-r-oya-gri-tak¦-m-markas¦--opiapr-oya-siyah-.jpg
 

                Bir diğer dizi ise “UFAK TEFEK CİNAYETLER” adlı gelmektedir. Bu dizideki bayan oyuncular senaristin tüm detaylarını öyle güzel yansıtıyorlar ki, insan kendini dizinin içindeki atmosferde yaşıyor. Dizinin en sevilen karakteri “DR.OYA TOKSÖZ” isimli Gökçe Bahadır’dır. Rolü gereği, mütavazi, klasik yaşamı olan, evinden işine işinden evine, sevgi dolu yardımsever bi o kadar da saf görünümü ile kendisine hayran bırakmayı başarmıştır. Dizide kullandığı birçok saat olsa da kendisini dizi ile özdeştiren ve takipçilerinin ilgi duymasına neden olan saati, yine Rolex markasının Datejust modelinin, beyaz kadran roma rakamlı rosegold 31mm modelidir. Takipçileri bu ürüne o kadar ilgi göstermişlerdir ki, bazı saat satıcıları bu ürün için özel makaleler bile paylaşmıştır. Tabi yine orjinalinin yüksek fiyatta olması takipçilerini rolex replika saat satıcılarına yönlendirmiştir. Dizinin diğer sevilen veya sevilmeyen : ) karakteri hiç şüphesiz “MERVE AKSAK”  tiplemesiyle Aslıhan Gürbüz’dür. Dizideki tüm entrakaların sahibi ve üstün zekası ile kendisine hayran bırakan tip olmayı başarmıştır. Giyimi yaşantısı ve aksesuarları ile göz kamaştıran karakterin kullandığı saat birden fazla ama oda oya gibi kendisi ile özdeşen ve en çok tutulan saati Bvlgari markasına ait serpenti modelidir. İlk sezonda siyah kadran gold kasa kullanan karakter, ikince sezonda yine siyah kadran ama siyah kasa ile devam etmiştir. 

vartolu-saati.jpg

Bu üründe takipçileri diğerleri gibi sitelerine yönlendirmiştir. Erkek oyunculardan bahsedecek olursak, dizide hem Merve’nin hem de Oya’nın eşi/sevgilisi konumunda ve ikisinden de birer çocuğu olan sağlam karakter ama gerçekleri göremeyecek kadar kör olan “SERHAT AKSAK” yani  Mert Fırat.. Ünlü oyuncu dizideki efendiliği ile gönüllerde taht kurmayı başarmıştır. Oyuncu dizde ne giyse ne taksa inanılmaz yakışmakta. Hal böyle olunca da erkek izleyici kitleside yakın takibe almışlardır. Serhat’ın kullandığı saat ilk sezon AudemarsPiguet , ikinci sezonda ise Rolex markasına aittir. Özellikle ikinci sezonda kullandığı Rolex markasına ait Day-Date modelinin, lacivert kadran roma rakamlı modeli inanılmaz tutmuştur.  Takipçileri bu ürünle ilgilenmeden dururmu, diğerleri gibi erkek takipçilerde ürünü aynı yollar ile satın alma yoluna gitmişlerdir.

 

                Yine adından söz ettiren bir dizide “İSTANBUL’LU GELİN” olmuştur. Aslında dizide çok fazla saat kullanımı olmasa da yılbaşı bölümde kayınbabasına hediye olarak verdiği saat gündeme bomba gibi düşmüştü. Hediye edilen saat yine bilindik markadan geliyor. RolexMilgauss…

 

                Bu yazımız da şimdilik bu kadar diziyi ve kullanılan saatleri yazabildik. Daha sonraki yazılarımız da diğer diziler ve kullanılan saat marka ve modellerini sizler ile paylaşmaya devam edeceğiz. Dizilerde kullanılan saatler orjinalmidir bilinmez ama bu ürünlerin replika saat satışları da bazı sitelerde gerçekten orjinali gibi satıldığı bilinen bir gerçektedir.

               

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.